Detenen a Gavà una parella que tenia un laboratori clandestí de medicaments

Els registres de la Policia Nacional han permès intervenir més de 6.500 dosis de medicaments, maquinària i instrumental de laboratori, vials reutilitzables i altres materials utilitzats per a l'activitat il·lícita

Agents de la Policia Nacional han detingut a una parella per vendre presumptament més de 6.600 dosis de medicaments il·legals en la xarxa. Els autors disposaven d'un laboratori clandestí on fabricaven i distribuïen els medicaments a nivell mundial. El producte estrella ofert en la web era un medicament que conté el principi actiu de dutasterida, indicat per al tractament de la pròstata i que comercialitzaven per a evitar la caiguda capil·lar.

Captura de pantalla 2024 02 26 a las 10.47.01

La recerca va començar arran d'una informació facilitada per l'Administració d'Aliments i Medicaments d’Estat Units (FDA) des d'on es va donar coneixement a agents de la Unitat Central de Ciberdelinqüència, de l'existència de vendes en la xarxa que estaven sent gestionades des d'Espanya i en les quals es distribuïen medicaments il·legals a nivell mundial. Les indagacions van permetre esbrinar que els presumptes autors comptaven amb mercats emergents en països com Mèxic, on es va arribar a detectar l'enviament de 120 kg de vials pel qual van facturar 72.000 dòlars.

Oferien medicaments no autoritzats a Espanya

Els experts en ciberdelinqüència van detectar que els responsables dels enviaments comptaven amb tres pàgines web en les quals s'oferien centenars de medicaments, molts d'ells no autoritzats a Espanya i altres que, encara estant autoritzats, només poden subministrar-se sota prescripció mèdica. Posaven en el mercat multitud de medicaments amb diferents fins, entre ells la millora del rendiment intel·lectual, l'antienvelliment, tractaments per a la caiguda del cabell, cremagrases, pèptids, substàncies de mesoteràpia, productes per al tractament de lesions, curació de ferides, o fins i tot suplements vitamínics.

Captura de pantalla 2024 02 26 a las 10.46.34

El laboratori albergava una cambra d'esterilització

Les gestions que van dur a terme els agents van permetre comprovar que l'activitat il·lícita era duta a terme per una parella que residia en diferents municipis de la província de Barcelona. Fruit dels esbrinaments dels agents es va poder arrestar a la parella i es va detectar un domicili a Gavà on la parella disposava d'un laboratori.

Captura de pantalla 2024 02 26 a las 10.46.42

Després de dur a terme una entrada i registre en el domicili es va detectar que operava com a laboratori artesanal i que albergava una centrifugadora, una cabina de flux laminar, una cambra d'esterilització de fabricació casolana, una etiquetadora, així com diferent material per a l'adaptació dels medicaments -viaris reutilitzables, taps, càpsules buides, cartonatge i etiquetes entre altres-.

Finalment, les entrades i registres dutes a terme en els domicilis dels presumptes autors amb la col·laboració de perits de l'Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris, en les localitats de Barcalona i Gavà, van permetre a més la intervenció de diversos dispositius electrònics, 6.616 dosis de medicaments, maquinària i instrumental de laboratori. L'operació ha finalitzat amb el bloqueig de dos comptes bancaris que gestionaven els detinguts, als quals se'ls imputen delictes relacionats contra la salut pública.

Redacció / Fotos: Policia Nacional

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix