SOCIETAT: L’Ajuntament de Torrelles destina uns 3.000 euros a fer front a l’emergència sanitària a Tujereng

Dins de la partida prevista per a Cooperació Internacional, l’Ajuntament de Torrelles de Llobregat ha concedit una subvenció a l’entitat M-Bolo Association per lluitar contra la pandèmia a Tujereng, poble agermanat amb Torrelles l’any 2018. En total, s’han destinat 2.919,64 euros. Mitjançant la subvenció, s’han confeccionat 5.000 mascaretes, que s’han repartit entre tota la població. A més, s’ha engegat una campanya de sensibilització sobre l’ús de les mascaretes i actuacions de prevenció de la Covid-19 pels punts neuràlgics de Tujereng.

Redacció / Foto: Aj. Torrelles de Llobregat

MEDI AMBIENT: La platja de Gavà rebrà una aportació de 40.000 metres cúbics de sorra

A partir de demà dimecres 3 de juny, la Demarcació de Costes a Catalunya i el Port de Barcelona començaran una aportació de sorra per mitigar els efectes de la regressió a la platja de Gavà. En concret, s’hi abocaran un total de 40.000 metres cúbics de sorra al tram situat davant del carrer de Blanes. Del total de sorra que es restituirà, 20.000 metres cúbics corresponen a les obres d’emergència impulsades pel Ministeri de Transició Ecològica per pal·liar els efectes del temporal Glòria del passat mes de gener. Es respon així a les demandes que l’Ajuntament va traslladar a l’organisme estatal a través de la Demarcació de Costes a Catalunya i que van en línia amb les reclamacions que el govern municipal ha vingut fent a les administracions competents sobre la problemàtica de regressió de la platja. La intervenció es realitzarà ininterrompudament durant dotze dies i comportarà el tancament d’un tram de 200 metres lineals de platja.

Redacció / Foto: Aj. Gavà

CRISI COVID-19: Les principals aerolínies del Prat arrenquen el vol entre el 15 de juny i l'1 de juliol

Les principals aerolínies que operen a l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat tenen decidit el seu retorn. Així doncs, la seva activitat començarà entre el 15 de juny i l'1 de juliol però amb menys rutes i freqüències, segons informa TV3. Primer es reprendran les rutes domèstiques amb turisme d'oci i visita de familiars, i, progressivament, els vols intercontinentals. Algunes companyies, però, han optat per no reprendre cap ruta. En general però, confien a recuperar part de la demanda, tot i que el turístic ha estat un sector molt colpejat per la crisi del coronavirus. A Espanya, en 3 mesos, s'han cancel·lat més de 400.000 vols. Vueling ha posat a la venda 180 rutes entre juny i juliol, a Espanya i a Europa; Iberia i Ryanair reprenen la programació l'1 de juliol; i I pel que fa a la rescatada Norwegian --que liderava al Prat les rutes als Estats Units--, ha confirmat en declaracions a TV3 que de moment no hi ha cap pla imminent de tornar a operar a Barcelona i es plantegen tornar-hi el 2021.

Redacció / Foto: Arxiu

CRISI COVID-19: Avui es reactiva l'aparcament Park & Ride, reservat per a qui utilitzi el transport públic

Avui dimarts, 2 de juny, torna a estar actiu l'aparcament Park & Ride, pensat perquè les persones conductores disposin de places d'aparcament al costat de nodes de transport públic. Aquesta zona d'aparcament impulsada per l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) està exclusivament destinada a les persones que utilitzen el tren per a desplaçar-se fora del municipi. Per a accedir a ella és necessari descarregar i instal·lar lapp que permet utilitzar-la: AMB P+R Aparcaments d'Intercanvi Metropolitans.

Redacció / Foto: Arxiu

CRISI COVID-19: Sant Boi agreuja la seva situació amb la COVID-19 i continua liderant els municipis de la comarca més afectats

Sant Boi de Llobregat continua acumulant casos positius per coronavirus. Semblava que el municipi baixllobregatí s’havia recuperat i la corba anava disminuint, però la realitat és una altra des de fa unes tres setmanes. La ciutat, la més afectada pel virus de tot el territori, suma avui (1 de juny) un total de 1.075 casos positius, -més que mai-. Els casos sospitosos han augmentat més de 500 en només una setmana (de 2.385 a 2.889). Així, la taxa crua de positius per 10.000 habitants se situa en una xifra rècord de 128,58 i la taxa estandarditzada en 130,81. Les dades que es mostren són aquelles que s'ha pogut identificar la seva zona de residència segons consta en la targeta sanitària i facilitades per l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS).

Redacció / Foto: Aj. Sant Boi de Llobregat

ESPORTS (BÀSQUET, LF2): Nous fitxatges al Barça CBS i Unilever Viladecans BF

El Barça CBS ha fet oficial el fitxatge d’Inci Glücü. És una jugadora turca de 2,05 metre d’alçada i 21 anys que a les darreres quatre temporades ha jugat al Galatasaray. Estic contenta del meu treball i esforç en el rebot, però sé que encara puc ser millor perquè sóc més alta que altres jugadores. He de millorar la meva capacitat de salt i ser més dura en els partits”, explica. D’altra banda l’Unilever Viladecans BF ha incorporat Lídia Valero, de les categories inferiors del club.

095c5b41 81bc 4021 a512 2fc39c9e05e3 1

Redacció / Foto: Barça CBS-Unilever Viladecans BF

CRISI COVID-19: Radiografia del coronavirus als municipis del litoral baixllobregatí (Castelldefels, Gavà, Viladecans i El Prat)

Dels quatre municipis Viladecans (66.611 habitants) té quantitat de casos positius a 31 de maig. En total són 628, mentre que els casos sospitosos s’eleven a 2.278. La taxa crua de positius per 10.000 habitants és de 94,28 i la taxa estandarditzada de 104,72. En segon lloc se situa El Prat de Llobregat (64.599) amb 584 positius i 2.036 persones sospitoses de tenir el virus. La taxa crua és del 90,40 i la taxa estandarditzada de 91,25. El segueix Gavà (46.771 habitants) amb un total de 450 positius i 1.500 sospitosos amb una taxa crua de 96,21 i estandarditzada de 103,85. Mentrestant, Castelldefels (67.004 habitants) té 344 positius i 2.392 casos sospitosos amb una taxa crua de 51,34 i estandarditzada de 58,63.

Redacció / Foto: Aj. Castelldefels

CRISI COVID-19: Santa Coloma de Cervelló, Torrelles, Sant Climent i Sant Esteve, entre els municipis petits que pateixen més el coronavirus

Diversos municipis del Baix Llobregat d’escassa demografia estan patint molt la crisi sanitària del coronavirus. Santa Coloma de Cervelló és una de les poblacions amb més incidència que hi ha al territori. Avui -30 de maig- té un total de 145 casos positius amb 296 persones sospitoses de tenir el virus en una població de només 8.218 habitants. La taxa crua de positius per 10.000 habitants és la més alta de la comarca amb 176,44 i la taxa estandarditzada de positius per 10.000 habitants és de 209,68. Sant Esteve Sesrovires (7.612 habitants) té 96 casos positius i 281 sospitosos amb 126,12 (taxa crua) i 142,29 (taxa estandarditzada). Torrelles de Llobregat (6.041) s’enfila als 60 casos positius i 170 sospitosos amb una taxa crua de 99,32 i una taxa estandarditzada de 130,18. Mentrestant, Sant Climent de Llobregat (4.129) -foto- acumula 39 casos positius i 126 sospitosos. La seva taxa crua és de 94,45 i la taxa estandarditzada és de 112,88.

Redacció / Foto: Turisme Baix Llobregat

SOCIETAT: Tallen la circulació al Camí del Mar de Viladecans els diumenges per la seguretat dels esportistes

L’Ajuntament de Viladecans obre la carretera B-204 a la ciutadania i la talla als vehicles aquest diumenge del 31 de maig, i el proper del 7 de juny per donar més espai a les persones per a la pràctica de l’esport d’una manera segura i amb la distància interpersonal adient, davant el procés de desescalada del confinament per la COVID-19. D’aquesta forma, a més de fomentar hàbits saludables, s’afavoreix la connexió amb la zona natural i la platja de la ciutat en aquests moments. Per donar forma a aquesta nova ruta segura cap al Camí del Mar, que transcorre per carretera de la Vila, l’Ajuntament l’obrirà a la ciutadania en dues franges horàries: de 6 a 10 del matí i de 8 a 10 de la nit.  Per altra banda, aquests talls, que estaran degudament senyalitzats i amb la presència de la Policia Local, no impediran la circulació de cotxes per la carretera B-204 cap a la B-210 en el tram de la rotonda en ambdós sentits, cap a Gavà i cap a Sant Boi.

Redacció / Foto: Aj. Viladecans

SOCIETAT: Les línies 68 i 78 d’autobús milloren el seu pas per Sant Joan de Déu i Finestrelles

A partir de dimarts, 2 de juny, les línies 68 (Hospital Clínic-Cornellà) i 78 (Estació de Sants-Sant Joan Despí) de la xarxa d’autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ampliaran el recorregut al seu pas per Esplugues amb noves parades que milloraran l’accés al recinte hospitalari Sant Joan de Déu. La modificació comporta la creació de cinc parades al terme municipal d’Esplugues i l’eliminació d’una altra, la denominada Av. Esplugues-Hospital Sant Joan de Déu, al terme de Barcelona. El nou itinerari transcorre pel passeig de Sant Joan de Déu, on queden ubicades dues noves parades (tant en sentit Cornellà i Sant Joan Despí com en direcció Barcelona), molt més properes a l’entrada de l’hospital. El recorregut segueix pel carrer Juan de la Cierva, on s’ubiquen dues parades més. A través de l’avinguda de Jacint Esteva Fontanet, les dues línies recuperen el trajecte original cap a l’avinguda dels Països Catalans d’Esplugues. En sentit Barcelona, els autobusos circularan pel carrer Ahrensburg, on també es crea una parada.

Redacció / Foto: Esplugues

 MEDI AMBIENT: La Diputació de Barcelona destina prop de 7 milions d’euros en actuacions de prevenció d’incendis forestals en el conjunt de la demarcació

La Diputació de Barcelona ha adjudicat aquest any 2020 un total de 6.906.536 milions d’euros en el conjunt de municipis la demarcació per actuacions destinades a la prevenció d’incendis forestals. D’aquest import total, gestionat des de l’Àrea d’Infraestructures i Espais Naturals, 2.784.725 d’euros corresponen a la reparació i manteniment de 2.450 km de camins i de punts d’abastament d’aigua, ambdós estratègics, de 284 municipis, i 949.600 euros per executar franges de protecció contra incendis forestals i tractament de la vegetació de les parcel·les públiques en urbanitzacions i nuclis de població.

Redacció / Foto: Diputació Barcelona

ECONOMIA: Comunicat conjunt del Govern, Pimec, Foment, CCOO i UGT sobre el tancament de Nissan

Davant de l’anunci oficial de l’empresa Nissan Motor confirmant el tancament dels seus centres de treball a Catalunya, afectant a més de 3.000 treballadors de forma directa i 20.000 de forma indirecta, el Govern de la Generalitat i les organitzacions empresarials i sindicals amb representativitat legalment reconeguda de Catalunya:

1.- Manifesten el rebuig a l’anunci de tancament dels centres de treball de la companyia Nissan Motor a Catalunya i la greu preocupació per l’impacte econòmic i social que pugui tenir, així com la forma d’anunciar aquesta decisió amb tant breu marge de temps. 

2.-Insten a Nissan a reconsiderar la decisió per responsabilitat davant dels seus treballadors i treballadores, davant de les empreses proveïdores i davant del territori que l’ha acollit els últims 40 anys.

3.- Es comprometen a continuar treballant per mantenir l’activitat de Nissan i el seu parc de proveïdors a Catalunya i posen en valor la unitat d’acció de les diferents administracions, patronals i sindicats per evitar que es confirmi el tancament definitiu dels centres de treball a Catalunya.

Redacció / Foto: Jordi Milian (RSAB)

Pàgina 1 de 760

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Entrevistes

María Ángeles Martínez ‘Meri’

"Ha estat un repte valorar els pacients per telèfon durant la COVID-19"

María Ángeles Martínez, infermera de l'Hospital Sant Joan de Déu, ha format part d’un equip que ha atès a distància centenars d’urgències d’infants i…
835

Reportatges

Encara hi ha molta gent que desconeix les normes

Què es pot fer a la Fase 1 del desconfinament al Baix Llobregat?

Cal fer servir la mascareta en la mesura del possible i respectar sempre que es pugui la distància social amb les altres persones, fixada en 2 metres
3283

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2015 Mediabaix. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix