CRISI COVID-19: Abrera acumula 365 casos positius i millora l’índex de risc que se situa en 59,54 punts (baix)

L’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) segueix detallant la situació actual de la crisi sanitària per la COVID-19 al Baix Llobregat. Fins avui -25 de novembre- hi ha hagut un total de 365 casos positius acumulats a Abrera (298, 3 de novembre). Es tracta de casos confirmats per una prova diagnòstica (test ràpid o PCR). Els casos diagnosticats amb PCR en els últims set dies són 5. Mentrestant, els casos sospitosos acumulats 2.799 persones (2.268, 3 de novembre) amb la possibilitat d’estar infectades pel virus (presenten símptomes i un professional facultatiu classifica com a possible cas). La taxa crua de positius per 10.000 habitants s’enfila a 292,26, mentre que la taxa estandarditzada puja a 321,86. La població actual és de 12.489 habitants. L’índex de risc és de 59,54 punts -molt alt- (554,14, 3 de novembre). A més, la taxa de reproducció de l’epidèmia ponderada setmanalment (rho7) és de 0,50 (1,36, 3 de novembre, -l’epidèmia creix si és superior a 1-).

Redacció / Foto: Arxiu

SOCIETAT: Sant Boi organitza una acció col·lectiva per sumar 2.500 km fent esport contra les violències masclistes

Avui 25 de novembre es posa en marxa a Sant Boi de Llobregat una acció col·lectiva que convida la ciutadania a fer quilòmetres per lluitar contra les violències masclistes. El Club Atletisme Sant Boi i l'Ajuntament organitzen conjuntament aquesta iniciativa en el marc de la commemoració del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones (25N). L’objectiu és sumar, entre tots els i les participants, 2.500 quilòmetres fent esport a la ciutat i trobar les dotze fites que hi haurà als diferents barris (es perllongarà durant 25 dies). Les persones que vulguin participar s'han de descarregar l'app d’IWOPI Challenge i registrar-se amb el codi "mou-te25n". Després han de vincular IWOPI amb la seva app esportiva preferida i 'donar' a l'esdeveniment els quilòmetres que facin. L'acció també convida els ciutadans i les ciutadanes a participar d'una altra manera, fent-se fotos a cadascuna de les fites i publicant-les a les xarxes socials Instagram, Facebook o Twitter amb l'etiqueta #MouteContraLesViolènciesMasclistes. Totes les fotografies formaran part d'un gran mural final.

Redacció / Foto: Aj. Sant Boi de Llobregat

ESPORTS: L’Institut Josep Mestres i Busquets de Viladecans obté una beca en el marc dels II Premis Inclusius de l’Esport Català

El secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física, Gerard Figueras, i el president d’Onat Foundation, Sergi Mingote, van fer públic el nom de les entitats i esportistes que rebran una de les onze beques -d’acord a criteris d’esforç, exemplaritat, implicació, benefici col·lectiu, integració social i igualtat de gènere- en el marc dels segons Premis Inclusius de l'Esport Català. Entre les trenta candidatures, el jurat ha triat l’Institut Josep Mestres i Busquets  de Viladecans pel seu Projecte AFIN (el fil conductor es la inclusió de tot l’alumnat en tots els àmbits de l’educació física escolar: classes, pati i sortides escolars). L’acte de lliurament tindrà lloc el proper 1 de desembre al Palau de Pedralbes de Barcelona, coincidint amb la setmana en què es commemora el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.

Redacció / Foto: IJMB

SUCCESSOS: La Policia Local d’Olesa de Montserrat deté un jove per la crema de dos contenidors

La Policia Local d’Olesa va detenir aquest cap de setmana un jove del municipi per un presumpte delicte de danys, per la crema de dos contenidors a la confluència entre el carrer de Metge Carreras i el Passeig del Progrés. Els fets van tenir lloc la tarda de dissabte, quan cap a dos quarts de vuit del vespre un veí va alertar la Policia Local que havia vist un jove calant foc als contenidors. Després de donar la descripció del jove a la policia, els agents es van desplaçar de seguida fins a la zona dels fets, on van localitzar el jove i van procedir a detenir-lo per un presumpte delicte de danys. El valor dels dos contenidors és d’aproximadament 2.000 €. Després de ser detingut el jove va ser traslladat fins a la comissaria de Mossos d’Esquadra de Martorell, a l’espera de passar a disposició judicial.

126944708 3618971578124304 2898611166775393759 o

Redacció / Fotos: Aj. Olesa de Montserrat

ESPORTS (MOTOR): Gavà comptarà amb un participant al Dakar 2021

El gavanenc Joan Campderà, de 46 anys, serà l’únic representant català que participarà al Dakar 2021 en la categoria Original de motos, o el que és el mateix, afronta el repte sense cap tipus d’assistència, ni mecànic, ni director d’equip, ni cuiner. Campderà reconeix que “serà dur i complex perquè cal tenir coneixements en mecànica, però també ser curosos en la logística, perquè ens ho hem de fer tot. Reparacions, els àpats o la preparació de la navegació”. El que més vol, com a amateur, “és gaudir de totes les etapes i acabar la cursa”. Ho farà amb una KTM Ral·li Rèplica de 450cc de la qual només s’han fet 85 unitats a l’any, fabricada expressament per a la cursa i que s’ha portat directament d’Àustria.

Redacció / Foto: Aj. Gavà

ECONOMIA: Metrovacesa invertirà uns 22 milions d'euros en la seva primera promoció a Viladecans

Metrovacesa invertirà uns 22 milions d'euros en la seva primera promoció a Viladecans, un conjunt residencial de 96 habitatges distribuïts en dos edificis de la localitat. El projecte, localitzat en el nou barri de Llevant, compta amb una zona comunitària amb piscina, zona de jocs infantils i pista de pàdel i habitatges d'1, 2, 3 i 4 dormitoris. A més, està previst que a les plantes baixes dels edificis, de 5 i 7, es construeixin locals comercials. Els treballs de construcció del projecte començaran en el tercer trimestre de l'any vinent i podran estar finalitzats durant 2023. L'empresa ha destacat que amb aquest projecte referma la seva presència a Catalunya i reforça el seu objectiu de ser un dels impulsors de l'oferta d'habitatge nou a la regió.

Redacció / Foto: Metrovacesa

SOCIETAT: TRAM duu a terme tasques de manteniment fins a mitjans de desembre per millorar les prestacions del servei

TRAM ha començat unes tasques de manteniment que es realitzen cada dos anys a les vies del tramvia per seguir garantint una sensació de confort i seguretat en els seus viatges. S’està aplicant la tècnica de l’esmerilat, que consisteix a polir la superfície de les vies amb pedra esmeril, a diferents trams de la xarxa tramviària per tal que els tramvies circulin millor i el viatge sigui més suau, còmode i silenciós. Els treballs han començat a la xarxa Trambesòs, on continuaran tota aquesta setmana, i es realitzaran també a la xarxa Trambaix durant les dues primeres setmanes de desembre.

gràfic barres 1

Redacció / Fotos: TRAM

MEDI AMBIENT: Les estacions de Martorell Central i Almeda (Cornellà) d’FGC s’apunten al reciclatge amb recompensa

FGC i Ecoembes, l’organització ambiental sense ànim de lucre que coordina el reciclatge d’envasos, han instal·lat màquines de reciclatge en estacions de l’àrea metropolitana de Barcelona, entre elles, la de Martorell Central i Almeda (Cornellà). Aquestes màquines de reciclatge formen part de RECICLOS, el Sistema de Devolució i Recompensa (SDR) desenvolupat per Ecoembes. El sistema de recollida premia els usuaris que dipositin ampolles i llaunes en aquestes màquines de reciclatge. Els ciutadans que utilitzin el SDR rebran recompenses amb les quals fomentar el transport sostenible, participant en sortejos per aconseguir bitllets de tren o patinets elèctrics o ajudar els que més ho necessiten, per exemple, contribuint a ajudar al Banc d’Aliments de Catalunya, entre d’altres. Aquest sistema ja funciona als contenidors grocs de setze municipis catalans.

Redacció / Foto: FGC

CRISI COVID-19: Gavà acumula 1.765 casos positius i millora l’índex de risc que se situa en 321,71 punts

L’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) segueix detallant la situació actual de la crisi sanitària per la COVID-19 al Baix Llobregat. Fins avui -23 de novembre- hi ha hagut un total de 1.765 casos positius acumulats a Gavà (1.347, 28 d’octubre). Es tracta de casos confirmats per una prova diagnòstica (test ràpid o PCR). Els casos diagnosticats amb PCR en els últims set dies són 86. Mentrestant, els casos sospitosos acumulats 11.329 persones (8.855, 28 d’octubre) amb la possibilitat d’estar infectades pel virus (presenten símptomes i un professional facultatiu classifica com a possible cas). La taxa crua de positius per 10.000 habitants s’enfila a 377,37, mentre que la taxa estandarditzada puja a 391,75. La població actual és de 46.771 habitants. L’índex de risc és de 321,71 punts -molt alt- (532,17, 28 d’octubre). A més, la taxa de reproducció de l’epidèmia ponderada setmanalment (rho7) és de 0,90 (l’epidèmia creix si és superior a 1).

Redacció / Foto: Arxiu

 SOCIETAT: El Departament de Salut ampliarà el CAP Lluís Millet d'Esplugues amb un mòdul prefabricat de 250 m2

Salut ampliarà el CAP Lluís Millet d'Esplugues de Llobregat amb un mòdul prefabricat de 250 metres quadrats que instal·larà la pròxima primavera en els terrenys annexos del Jardí de la Petanca cedits per l'Ajuntament. El mòdul comptarà amb vuit consultes mèdiques, una sala d'espera i un punt d'atenció. Mentrestant, per descongestionar el CAP, tot just després del pont de la Puríssima, s'instal·larà un mòdul provisional als mateixos terrenys del Jardí de la Petanca per fer proves PCR i que, un cop arribi la vacuna de la COVID-19, també es farà servir com a centre de vacunació. L'alcaldessa de la ciutat, Pilar Díaz, ha qualificat de "magnífica notícia" l'anunci mentre no es concreta on es construirà el nou edifici del CAP Lluís Miller.

Redacció / Foto: Aj. Esplugues

CRISI COVID-19: Castelldefels acumula 2.035 casos positius i millora l’índex de risc que se situa en 264,31 punts

L’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) segueix detallant la situació actual de la crisi sanitària per la COVID-19 al Baix Llobregat. Fins avui -23 de novembre- hi ha hagut un total de 2.035 casos positius acumulats a Castelldefels (1.362, 25 d’octubre). Es tracta de casos confirmats per una prova diagnòstica (test ràpid o PCR). Els casos diagnosticats amb PCR en els últims set dies són 102. Mentrestant, els casos sospitosos acumulats 15.466 persones (12.049, 25 d’octubre) amb la possibilitat d’estar infectades pel virus (presenten símptomes i un professional facultatiu classifica com a possible cas). La taxa crua de positius per 10.000 habitants s’enfila a 303,71, mentre que la taxa estandarditzada puja a 322,49. La població actual és de 67.004 habitants. L’índex de risc és de 264,31 punts -molt alt- (752,96, 25 d’octubre). A més, la taxa de reproducció de l’epidèmia ponderada setmanalment (rho7) és de 0,81 (l’epidèmia creix si és superior a 1).

Redacció / Foto: Arxiu

ECONOMIA: Empresa i treballadors de Faurecia arriben a un principi d'acord sobre l'ERO

La direcció i el comitè d'empresa de Faurecia, amb la mediació de la Generalitat, han tancat un principi d'acord sobre l'ERO que afectava a més del 50% de la plantilla de la planta d'Abrera. La nova proposta ha passat dels 160 als 124 acomiadaments i preveu indemnitzacions de 45 dies per any treballat amb un topall de 36 mensualitats i un lineal de 400 euros per any. "Amb aquest acord, que no ha estat fàcil, hem minimitzat l'impacte de l'ERO i millorat les indemnitzacions", destaquen fons del comitè. La proposta haurà de ser validada aquest dilluns pels treballadors en assemblea. D'aquesta manera, i a l'espera del que decideixi la plantilla, la vaga de cinc dies que havia de començar aquest dilluns queda desconvocada.

Redacció / Foto: CCOO

Pàgina 1 de 816

 

El millors de la setmana

El millors de la setmana
El millors de la setmana

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Entrevistes

El cantant santfeliuenc Nil Moliner

El cantant Nil Moliner apel·la al “somriure i l’optimisme”

El de Sant Feliu de Llobregat rellança l'àlbum publicat al febrer amb una desena de versions fetes en col·laboració amb altres artistes
220

Reportatges

El Govern va presentar ahir el pla d’obertura progressiva de les activitats econòmiques i socials que han estat afectades per les mesures per fer front a la segona onada de la COVID-19

Aprovat el pla d'obertura progressiva de les activitats socioeconòmiques

Començarà dilluns 23 de novembre i es farà per trams successius de quinze dies en funció dels indicadors sanitaris
447

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2015 Mediabaix. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix