A Sant Feliu s'ha acabat el teatre

Lídia Muñoz

Portaveu municipal de Sant Feliu En Comú Podem

Els ajuntaments paguem les conseqüències d'un tractament financer injust des dels inicis de la democràcia, que no s'ha resolt ni des del Govern de la Generalitat ni des de l'Estat. Amb un finançament insuficient i havent d'assumir molts serveis que hauria de prestar la Generalitat, i que no ho fa o ho fa de manera precària.

Durant el mandat 2019-2023, a més, vam haver de fer front a una situació excepcional, a causa de la pandèmia de la COVID-19. Els ens locals ens vam veure sols, desbordats i mirant de multiplicar els recursos per atendre la nostra ciutadania, cobrint les obligacions de la Generalitat amb les que aquesta no complia i, després, impulsant programes per a la reactivació econòmica i social. Totes aquestes circumstàncies van tensar greument les finances locals i l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat no va ser una excepció.

És en moments així quan es fa més evident la necessitat de sumar esforços des del món local, per abordar d'una vegada per totes les solucions a l'infrafinançament dels ajuntaments. I, alhora, evitar la temptació de la utilització partidista d'una conjuntura poc favorable econòmicament per les administracions locals.

A Sant Feliu hem viscut un episodi recent. El nou equip de govern ha volgut estendre el dubte entre la ciutadania sobre la gestió de l'equip de govern anterior, del qual formava part Sant Feliu En Comú Podem, tot situant la idea que avui en dia l'Ajuntament es troba en una situació de fallida econòmica. S'han organitzat actes públics, s'han publicat articles i s'han editat butlletins fent teatre per intentar situar el missatge de "els d'abans ho van fer molt malament, i tenen la culpa de tot".

En aquest context, al mes de febrer passat es va donar compte del decret d'aprovació de la liquidació del pressupost municipal del 2023, elaborat per la intervenció municipal, que confirma que ni l'Ajuntament està en situació de fallida ni hi va haver mala gestió econòmica en el mandat passat. A 31 de desembre del 2023 l'estalvi net de l'Ajuntament era de 728.202 euros, el romanent, l'excedent de tresoreria era d'1.332.878,05 euros, i el nivell de deute municipal és del 34,4%, molt per sota del 75% que marca la normativa.

L'únic aspecte negatiu, i que incompleix la llei, és el termini de pagament a proveïdors, situant-se per sobre del límit legal de 30 dies, amb unes dades significatives que assenyala l'informe d'intervenció i que, justament, el que posa en qüestió és la gestió del nou equip de govern. Si en el primer semestre de l'any 2023 aquest termini estava entre els 27 i els 29 dies, amb el canvi de govern, amb el PSC i els seus aliats al capdavant de l'ajuntament, el termini de pagament a proveïdors ha augmentat passant a entre 33 i 36 dies.

Ara a Sant Feliu s'ha acabat el temps del teatre. El que cal és que el govern municipal es posi a treballar pensant en el futur de la ciutat, que deixi de mirar constantment el passat, que no continuï assenyalant als partits que ara estem a l'oposició i que governi a favor de Sant Feliu. Amb aquests objectius segur que ens podem trobar en la feina conjunta dels reptes compartits, amb amplis acords polítics que reforcin el nostre ajuntament i beneficiïn al conjunt dels veïns i veïnes.                                   

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
190

Fotonotícies

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix