Gavà acollia una xarxa criminal d’explotació sexual de dones

La Policia Nacional i la Guàrdia Civil va alliberar sis víctimes i van detenir a deu persones en el municipi del Baix Llobregat, Manresa i Mollet

La Policia Nacional i la Guàrdia Civil van desmantellar una xarxa de tràfic de dones per a l'explotació sexual en l'operació Joia-Aguyje. Van alliberar sis víctimes i deu persones van ser detingudes acusades de delictes de tràfic d'éssers humans, contra els drets dels ciutadans estrangers, relatius a la prostitució, contra la salut pública, contra la integritat moral i organització criminal.

2024 02 13 op joya aguyje bizkaia 01

L'organització criminal captava a les víctimes en països de Sud-amèrica, principalment Paraguai, mitjançant engany, beneficiant-se de la seva situació de vulnerabilitat i oferint-los unes condicions de vida i laborals prometedores. Altres dones eren captades ja a Espanya emprant el mateix modus operandi. La xarxa delictiva sufragava totes les despeses i tràmits necessaris perquè les mates captades en països estrangers i a Espanya, recaiguessin en els dos pisos-prostíbul a la disposició de l'organització un en la localitat de Manresa, i l'altre a Mollet del Vallès.

2024 02 13 op joya aguyje bizkaia 04

Registres

Durant les entrades i registres realitzats en les localitats de Gavà, Manresa i Mollet del Vallès van ser intervinguts més de 13.000 euros en efectiu, divuit telèfons mòbils, un ordinador, 300 grams de cocaïna, una premsa hidràulica emprada en l'elaboració de substància estupefaent i nombrosa documentació relacionada amb l'explotació de les víctimes. S'han bloquejat 11 productes bancaris, tres vehicles i un immoble.

2024 02 13 op joya aguyje bizkaia 02

En el moment de l'alliberament es van clausurar els pisos utilitzats com a prostíbuls on eren explotades, per a després ser assistides en total coordinació i col·laboració per l'ONG “FUNDACIÓ APIC-ACAM”, per a atendre les diferents necessitats que podien requerir cadascuna d'elles.

Redacció / Fotos: Guàrdia Civil-Policia Nacional

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix