Detinguts a l’Aeroport del Prat per cometre uns 150 assalts a habitatges

La Guàrdia Civil ha desarticulat un grup criminal format per onze persones -estan investigades altres nou-, amb seu a Barcelona i experts a robar joies, diners i objectes de valor en xalets i habitatges unifamiliars d’Aragó, La Rioja, Castella i Lleó, Cantàbria, Astúries i Galícia

La Guàrdia Civil ha detingut a un grup criminal especialitzat a assaltar habitatges en zones rurals aïllades del nord d'Espanya. Tenien la seva seu a Barcelona, des d'on planificaven els robatoris, almenys uns 150 comeses en xalets i cases unifamiliars d'Aragó, La Rioja, Castella i Lleó, Cantàbria, Astúries i Galícia. Els dos principals líders han estat detinguts en l'aeroport del Prat quan intentaven fugir del país.

L'operació “Bolcat” de la Guàrdia Civil ha permès desarticular aquesta organització experta en el robatori de joies, diners i objectes de valor. Han estat confiscats i recuperats nombrosos efectes sostrets per un valor de 600.000 euros, així com un dispositiu electrònic que usaven per a evitar que bordessin els gossos dels habitatges, una pedra de toc amb reactius per a comprovar la qualitat de l'or i un detector de diamants.

2024 01 12 op volcado robos huesca 03

Els autors, residents a Barcelona, feien llargs desplaçaments des del seu domicili a poblacions situades a 300 o 400 quilòmetres de distància. Cometien tres o quatre assalts en habitatges cada jornada, es desplaçaven entre províncies durant diversos dies seguits i tornaven a Barcelona.

Actuaven en horari de tarda o nit, forçant portes o finestres d'habitatges i desvalisant-les en pocs minuts. El seu objectiu principal eren joies i diners en efectiu, encara que també sostreien telèfons, rellotges o objectes de valor.

Totes aquestes persones es dividien en dos grups, un operatiu i un altre de suport logístic. Feien continus canvis de vehicles i relleus entre les persones que cometien els robatoris per a evitar ser rastrejats i dificultar les labors de recerca.

2024 01 12 op volcado robos huesca 01

Paral·lelament al grup operatiu actuaven altres persones que aportaven suport logístic de manera que permetia que els autors materials dels robatoris ocultar-se. Aquest suport consistia a proporcionar vehicles, allotjament o mòbils per a aconseguir el major anonimat possible. Malgrat tots els intents, els agents van aconseguir traçar una cronologia dels robatoris que anaven cometent i descobrir el modus operandi i rol específic de cadascun dins de l'organització criminal.

Enxampats abans de fugir fora del país

Després de la recerca realitzada pels agents de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil es va descobrir que els dos principals líders volien abandonar el país des de l'Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat. Tots dos van ser detinguts en el moment que anaven a fugir amb joies, rellotges i diners en efectiu.

2024 01 12 op volcado robos huesca 02

Posteriorment, també han estat registrats diversos domicilis on han estat detinguts la resta d'integrants del grup i on s'ha intervingut i recuperat material robat. En total, han estat detingudes onze persones, i investigades altres nou, per cometre almenys 145 delictes de robatori en interior d'habitatges. El valor dels efectes recuperats supera els 600.000 euros. El Jutjat de Primera Instància i Instrucció nº2 d'Osca dirigeix la recerca i ha decretat l'ingrés a la presó provisional de quatre dels detinguts, quedant la resta en llibertat amb càrrecs.

Redacció / Fotos-Vídeo: Guàrdia Civil

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
217

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix