Detenen sis homes per causar danys durant la invasió al camp de l’RCDE

A la finalització del partit de Lliga entre l’Espanyol i el Barça el passat 14 de maig, davant la celebració del títol de Lliga dels blaugrana, es va produir l’incident per part d’un centenar de seguidors del sector més radical de l’equip blanc-i-blau que van produir anys per valor de 32.110,74 euros

Els Mossos d’Esquadra de la Comissaria General d’Informació han dut a terme des de primera hora d’aquest matí un dispositiu policial per detenir els presumptes responsables de causar danys durant la invasió de l’RCDE Stadium de Cornellà de Llobregat en el marc de la celebració de la trenta-quatrena jornada de lliga entre l’RCD Espanyol de Barcelona i l’FC Barcelona.

Captura de pantalla 2023 11 02 a las 17.25.13

Els fets van passar el 14 de maig quan a la finalització del partit, seguidors del sector més radical l’RCDE, la majoria tapats amb passamuntanyes, van saltar al camp per impedir la celebració dels jugadors del Barça i van provocar danys a les instal·lacions esportives i a una càmera d’un periodista que estava gravant els incidents violents. Durant el dia d’avui, els investigadors han detingut sis homes, entre 23 i 46 anys. 

0c604fbb 9cee 4203 96a5 d89604e41b1e alta libre aspect ratio default 0

La invasió es va dur a terme per prop d’un centenar de seguidors que provenien concretament del gol nord, on està ubicada la grada d’animació de l’equip local. Amb aquesta acció van impedir que els jugadors del Barça i l’equip tècnic fessin la seva tradicional celebració al camp. Molts dels que van saltar van encarar-se als vigilants de seguretat, amb el llançament d’objectes. Tot i que el total de persones que hi havia a la gespa no provenien de la grada d'animació, va ser aquesta la que va iniciar i va incitar la resta a saltar al terreny de joc i produir intencionadament una sèrie de danys a les instal·lacions de l’RCDE Stadium per un valor aproximat de 32.110,74 eurosEn el decurs dels incidents, cap membre del Barça ni de l’equip local va arribar a tenir contacte amb els seguidors que s’havien desplegat al camp de manera violenta gràcies a la intervenció ràpida dels Mossos d’Esquadra i els vigilants de seguretat privada que van impedir que accedissin a l’interior de les instal·lacions tallant la boca del túnel.

Captura de pantalla 2023 11 02 a las 17.23.58

Les detencions d’avui s’han fet a Sant Boi de Llobregat (2), a Sant Joan Despí (1), a Lliçà de Vall (1), Barcelona (1), Sant Cugat del Vallès (1). Les persones detingudes no tenen antecedents per delictes relacionats amb la violència en el món de l’esport, i tampoc no són membres de grups ultres d’animació. La investigació segueix en marxa i no es descarten altres detencions en els propers dies o setmanes. 

En relació amb aquesta mateixa invasió de camp, pel que fa a altres persones que no van tenir conductes delictives, els Mossos d’Esquadra han iniciat uns 50 procediments administratius per infraccions a la Llei 19/2007, d'11 de juliol, contra la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància en l'esport. 

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
213

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix