Detenen un home per cometre cinc robatoris en domicilis de Sant Boi

L'home, a qui també se l'investiga per dos robatoris més a Castelldefels, acostumava a accedir als pisos a través del mètode de l'escalament 

Els Mossos d'Esquadra de les Unitats d'Investigació de les comissaries de Gavà i de Sant Boi de Llobregat van detenir el 4 de juliol un home, de 45 anys, com a presumpte autor de cinc robatoris amb força a interior de domicilis de Sant Boi de Llobregat i dos a Castelldefels –un en grau de temptativa- comesos entre el 12 i el 28 de juny d'enguany.

La investigació es va iniciar a mitjans del mes de juny quan els mossos van tenir coneixement de diversos robatoris en domicilis de Sant Boi de Llobregat. De fet, en poc més de dues setmanes es van comptabilitzar cinc fets a la mateixa localitat amb característiques molt similars i amb sostracció de joies, diners, ordinadors,  dispositius electrònics o tauletes, entre d'altres. L'home, també va cometre dos robatoris en domicilis –un en grau de temptativa- el 24 de juny a Castelldefels.

vehicle dels mossos desquadra 5fbfcc526810f

A partir d'aquests episodis, els agents van establir un seguit de vigilàncies i seguiments a la zona per tal d'identificar i localitzar el presumpte lladre. Gràcies a l'anàlisi de les empremtes recollides en els robatoris van concloure que els set fets havien estat perpetrats pel mateix autor, un home de 45 anys. 

El presumpte lladre actuava amb un modus operandi molt marcat que consistia en accedir als domicilis a través del mètode de l'escalament. En la majoria de casos es tractaven de primeres plantes o pisos que tenien accés per vies secundàries, com finestres dels replans de la comunitat o terrasses annexes. A més, sempre ho feia en absència dels seus propietaris. 

Amb aquests indicis els investigadors van establir un operatiu que va permetre detenir el presumpte autor dels fets el 4 de juliol a Sant Boi de Llobregat. Curiosament, en el moment de la detenció l'home duia un rellotge valorat en 3.000 euros que havia sostret en un dels domicilis que havia assaltat prèviament.

Captura de pantalla 2023 07 07 a las 12.12.03

El mateix dia 4 de juliol a la nit l'equip d'investigadors van realitzar una entrada i perquisició al domicili del detingut a Sant Boi de Llobregat on van localitzar nombrosos objectes que podrien estar vinculats amb els robatoris comesos i que s'analitzaran per tal de relacionar-los amb possibles fets. La investigació continua oberta i els agents no descarten més detencions. El detingut ha passat a disposició judicial ahir dijous.

Redacció / Fotos: Mosso d'Esquadra (arxiu)

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
214

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix