Detenen a Cornellà i Sant Feliu falsos inspectors de gas

Obtenien dades bancàries de les seves víctimes per posteriorment sostreure’ls els diners en caixers o mitjançant transferències bancàries i, a més, també feien compres fraudulentes i si tenien ocasió s’enduien dels domicilis diners i altres objectes de valor

Agents del cos de Mossos d’Esquadra del Grup de Robatoris amb Violència de l’Àrea de Barcelona de la Divisió d’Investigació Criminal, han detingut cinc persones per diversos delictes d’estafa, furt i robatori amb intimidació comesos a les ciutats de Barcelona, Vilanova i la Geltrú, Tarragona, Terrassa i Manresa, que en total sumen 8 fets. Dues d’aquestes persones han estat detingudes a Cornellà de Llobregat, una a Sant Feliu de Llobregat i dues més a Barcelona. En total els autors van sostreure més de 44.000 euros tan en efectiu com mitjançant transferències bancàries, aparells electrònics i joies.

Captura de pantalla 2023 07 05 a las 11.21.06

Modus operandi

El modus operandi que feien servir els autors consistia a fer una primera trucada telefònica a les víctimes per informar d’un error al comptador del gas o en la factura per un valor de valor d’entre 300€ i 400€, avisant que era el darrer dia per solucionar-ho, motiu pel qual enviaven dues persones, que acostumaven a ser dones i que deien ser inspectores de la companyia, per comprovar si hi havia algun problema amb el subministrament.

Un cop dins el domicili mentre una d’aquestes persones distreia a la víctima i simulava fer la revisió, l’altra recorria el pis per trobar diners, objectes de valor, i targetes i llibretes bancàries que sostreia. La suposada inspectora que interactuava amb la víctima demanava les dades bancàries de targetes i llibretes d’estalvi així com els codis de seguretat amb l’excusa que les necessitaven per poder solucionar el problema de subministrament.

handcuffs 2102488 960 720 4

Quan ja tenien les dades bancàries i amb els codis de seguretat en el seu poder sortien del domicili per suposadament fer comprovacions en els comptadors del gas situats a l’exterior de l’edifici. Un cop a l’exterior, però, anaven a caixers per treure quantitats de diners abans que es bloquegessin les targetes i llibretes i també aprofitaven per fer compres on-line, i compres presencials en establiments i grans superfícies comercials. El mateix dia o els dies successius tornaven a trucar a la víctima fent-se passar per treballadors de l’entitat bancària per mirar d’obtenir les noves dades bancàries i així poder tornar a sostreure diners.

En un dels fets els autors van demanar a la víctima que els donés el número de seguretat de la targeta bancària però aquesta va sospitar i no els hi va voler donar, moment en el qual la van arraconar al passadís del domicili i la van pressionar fins que el van obtenir.

Los Mossos detienen por una Orden Europea de Detencion al presunto autor de dos robos con explosivos en cajeros en Alemania

Fruit de les investigacions del Grup de Robatoris amb Violència de l’Àrea de Barcelona de la Divisió d’Investigació Criminal es va poder determinar que un grup de cinc persones formaven una organització criminal que havia comès vuit fets similars a Barcelona, Vilanova i la Geltrú, Tarragona, Terrassa i Manresa, i se les va detenir. El jutjat d’instrucció número 31 de Barcelona instrueix diligències per vuit fets delictius imputats a aquest grup de persones.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
213

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix