A Cornellà i Sant Feliu es cultivava marihuana en naus industrials

La Policia Nacional ha detingut sis persones, entre ells el líder del grup criminal, i ha confiscat unes 6.000 plantes

Agents de Policia Nacional han desarticulat un grup criminal dedicat al cultiu indoor de marihuana en naus industrials, per a la seva posterior venda i distribució. El balanç total és de sis persones detingudes, entre elles el principal investigat, qui era l'encarregat de proporcionar infraestructures per al manteniment i viabilitat de les plantacions de marihuana. A més dels detinguts, es pren declaració a dues persones més en qualitat d'investigades no detingudes.

corne sanfe marihuana

Després de les diligències d'entrada i registre en les diferents naus, s'han confiscat 5.944 plantes de marihuana en diferents estadis de creixement, així com 985 grams de cabdells. Igualment, una vegada realitzats els informes tècnics per l'empresa subministradora d'energia s'ha pogut elevar el valor de l'energia defraudada fins als 585.745 euros.

corne sanfe marih 2

Així mateix, s'han tramitat per aquests fets dos investigats no detinguts: un d'ells l'empleat i fill del propietari d'una ferreria, que fet i fet era també una plantació il·lícita; i una altra la inquilina d'una de les naus on es trobava una de les plantacions.

Investigació

La recerca es va iniciar el mes d'abril passat, en situar l'existència d'una plantació a Cornellà de Llobregat Després de la localització d'una primera plantació indoor de marihuana, situada en una nau industrial en la localitat baixllobregatí, el grup investigador va poder avançar i establir diferents connexions amb altres plantacions, també controlades pel grup criminal: dues naus més a Sant Feliu de Llobregat; així com un establiment comercial, concretament una ferreria, que feia passar desapercebuda la plantació a l'interior d'aquesta, en aquest cas situada en la localitat de Castellbisbal.

Per a la realització de les entrades i registres Policia Nacional va comptar amb la participació de les seves unitats especialitzades, Unitat d'Intervenció Policial i Sistemes Especials, amb l'ús policial del dron i les possibilitats tècniques de captació que aquest possibilita. El conjunt de la recerca s'ha dut a terme des del grup 1r de Policia Judicial, Unitat contra la Delinqüència i el Crim Organitzat de la Comissaria Local de Cornellà de Llobregat; i ha estat judicialitzada pel Jutjat d'Instrucció núm. 1 d'aquesta localitat.

Redacció / Fotos: Policia Nacional

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
212

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix