Presó per publicar vídeo que acusava a MENA d’agressió a una mestra

La veïna de Sant Joan Despí en el moment del fet, que actualment resideix a Tortosa, també haurà de pagar nou-cents euros de multa, cinc anys d'inhabilitació per a ofici educatiu, esportiu o de lleure i un programa de tractament contra els delictes d'odi

Una dona ha acceptat aquest dimarts un any de presó, nou-cents euros de multa, cinc anys d'inhabilitació per a ofici educatiu, esportiu o de lleure i un programa de tractament contra els delictes d'odi per haver publicat un vídeo a Twitter on assenyalava menors immigrants sols com a autors d'una agressió a una mestra, tot i que el vídeo era del Brasil. Segons informa l’ACN, la fiscalia demanava inicialment dos anys de presó i 6.480 euros de multa, però ha rebaixat la petició, que la defensa ha acceptat, i no ha calgut celebrar el judici a l'Audiència de Barcelona. La dona, que residia a Sant Joan Despí i actualment ho fa a Tortosa, ha estat condemnada per un delicte d'odi per discriminació relativa a la nació o origen nacional amb l'agreujant de difusió a internet. Gràcies al pacte de conformitat amb la fiscalia, la dona, que és pensionista, podrà pagar la multa en dotze mesos i se li suspèn l'ingrés a presó si no delinqueix durant dos anys.

Captura de pantalla 2020 02 27 a las 17.37.00

Captura de pantalla 2020 02 27 a las 17.37.09

Segons ha admès l'acusada ella mateixa va difondre a Twitter un vídeo que mostrava joves violents i assegurava que eren menors migrats sols en un centre espanyol. En realitat les imatges estaven gravades a Brasil i no tenien res a veure amb els menors que arriben a l'Estat. Segons la fiscalia, la investigada pretenia, amb aquest vídeo "difós indiscriminadament", vincular un cas d'actes vandàlics amb aquest col·lectiu per "denigrar-lo."

La dona, que tenia antecedents penals per simulació de delicte, va publicar al seu compte de Twitter un vídeo de 45 segons que mostrava uns joves violents, cridant, llençant papers contra una professora i fent malbé el mobiliari de la classe. Moments després l'acusada va publicar un missatge en el mateix canal en què s'hi podia llegir: "T'envio un vídeo d'un centre educatiu pels immigrants menors d'edat que entren il·legalment a Espanya. Et prego que el difonguis perquè Espanya se n'adoni d'una vegada com ens agraeixen que els acollim."

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
208

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix