El Baix Llobregat compta amb nou nous punts d’electrolineres

Begues, Castelldefels, Cervelló, Sant Just Desvern, Santa Coloma de Cervelló i Viladecans estrenen els punts de recàrrega de vehicles elèctrics

Creix la xarxa d'electrolineres de l'AMB, ja que ha incorporat tretze nous punts de recàrrega de vehicles elèctrics -nou en sis municipis del Baix Llobregat-. D'aquests,  nou estan ubicats en municipis que fins ara no oferien aquest servei: Begues, Castellbisbal, Castelldefels, Cervelló, Sant Adrià de Besòs, Sant Just Desvern, Santa Coloma de Cervelló i Viladecans.

DSC 9683

La ubicació dels 13 nous punts de recàrrega és la següent:

  • Begues, al carrer del Camp dels Prats (44 kW)
  • Castellbisbal, a l'aparcament del carrer d'Àngel Guimerà (44kW)
  • Castelldefels, al passeig Marítim (100 kW)
  • Cervelló, al carrer Major (44 kW)
  • Cornellà de Llobregat, al carrer de Sevilla (25 kW)
  • l'Hospitalet de Llobregat, al passatge del Cementiri (55 kW)
  • l'Hospitalet de Llobregat, a l'avinguda del Masnou (55 kW)
  • Sant Adrià de Besòs, al carrer de Ramon Llull (100 kW)
  • Sant Feliu de Llobregat, carrer de Jaume Ribas (100 kW)
  • Sant Just Desvern, a l'aparcament Salvador Espriu (100 kW)
  • Santa Coloma de Cervelló, a l'avinguda dels Països Catalans amb el carrer de Josep Ferrer (44 kW)
  • Viladecans, a l'avinguda de Josep Tarradellas (100 kW)
  • Viladecans, a l'avinguda de Miramar (100 kW)

Com la resta d'electrolineres de l'AMB, per fer-les servir cal registrar-se a l'app AMB Electrolineres. La recàrrega s'activa amb la mateixa aplicació i el temps d'ús és de 30 minuts, 1 hora o 2 hores, segons el connector utilitzat. L'AMB recorda que, des d'inicis d'aquest any 2024, un cop finalitzat el període de promoció gratuït i seguint el model de tarifació de Barcelona ciutat i l'estratègia de la resta d'Europa de sostenibilitat econòmica i transició energètica, les electrolineres de l'AMB van passar a ser de pagament.

No obstant això, l'electrolinera de Castellbisbal serà gratuïta i funcionarà amb l'aplicació mòbil INCAR fins a la finalització del projecte Europeu USER-CHI, el proper mes de juliol, en què participa l'AMB.

Amb aquestes noves incorporacions, la xarxa d'electrolineres de l'AMB ja està funcionant en 22 municipis metropolitans, i disposa de 27 electrolineres i 1 fotolinera (el punt de recàrrega que s'acaba de posar en marxa a Cornellà de Llobregat).

A finals del 2024, l'AMB disposarà de 102 electrolineres a la seva xarxa pública de punts de recàrrega de vehicles elèctrics, que permetran donar servei i carregar simultàniament 367 vehicles elèctrics. En finalitzar l'expansió, pràcticament tots els municipis de la metròpolis de Barcelona tindran electrolineres.

Econòmicament, l'AMB preveu que aquest pla d'expansió tindrà un cost global de quatre milions d'euros, dos dels quals provindran de subvencions del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

Redacció / Fotos: AMB

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El Casal de joves de Sant Feliu de Llobregat

La Cambra de Barcelona i l’Ajuntament de Sant Feliu impulsen GiraFeina

La fira d’ocupació tindrà més de 320 ofertes disponibles i se celebrarà el 10 de maig -de 9.30 a 14.00h i de 15.30 a 18.00h- al Casal de joves de…
149

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix