Detenen un menor per la fabricació i venda de bitllets falsos

El jove, establert en un municipi del Baix Llobregat, venia moneda falsa per tot el territori nacional a més de països com Portugal i Regne Unit

Agents de la Policia Nacional han detingut a un menor per la fabricació i venda de bitllets falsos de 10, 20 i 50 euros a través d'Internet. El jove, establert en una localitat del Baix Llobregat -la policia no ha volgut revelar de quina localitat era veí-, venia la moneda falsa per tot el territori nacional i en països com Portugal i Regne Unit. En Centre Nacional d'Anàlisi del Banc d'Espanya va determinar que es tractava d'una falsificació de molt bona qualitat, qualificant-la de perillosa pel fet que és difícil detectar la falsedat d'aquests. L'operació continua oberta i s'esperen noves detencions.

Les recerques es van iniciar el mes d'octubre passat, després de detectar a una persona amb perfil privat en una coneguda xarxa social sota el títol “venc bitllets falsos”. Els agents van constatar que la publicació tenia més de 2.000 seguidors i van observar vídeos i imatges de bitllets falsos al costat de diferents elements de seguretat.

foto2

Donava cursos

Després de realitzar les gestions oportunes es va identificar a l'autor, comprovant que tenia grans ingressos de diners de diferents persones, presumiblement compradors d'aquesta moneda falsa. L'ara detingut fins i tot donava cursos per a realitzar les falsificacions, indicant diferents portals als quals calia accedir per a comprar material i fer els bitllets.

Durant el registre de l'habitatge de l'arrestat, que vivia amb els seus pares i la seva germana, es va trobar nombrós material per a la falsificació com a bandes hologràfiques, stickers i cartutxos de tinta. També es va trobar un llistat amb nombrosos noms i adreces, així com les quantitats enviats a cadascun d'ells i diferent material informàtic.

La recerca, que continua activa, està abastant nombroses localitats del territori nacional, així com països pròxims a Espanya.

Redacció / Fotos: Policia Nacional

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
225

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix