Sis detinguts per la seva participació en un segrest d'una dona al Prat

Els arrestats, que formaven part d’un clan familiar, volien utilitzar la dona segrestada com a moneda de canvi perquè els lliuressin dos menors, familiars dels detinguts

Els Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal adscrits a la Unitat Central de Segrestos i Extorsions van detenir cinc homes i una dona, d’edats compreses entre els 22 i els 51 anys, de nacionalitat espanyola i veïns del Prat de Llobregat, com a presumptes autors dels delictes de segrest, tinença il·lícita d’armes i tràfic de substàncies estupefaents.

Segrest

La investigació es va iniciar quan els Mossos van rebre la denúncia d’un home que explicava que membres d’un clan familiar assentat al barri de Sant Cosme havien  segrestat la seva dona a punta de pistola al Prat de Llobregat. Els raptors exigien que els retornessin uns menors a canvi d'alliberar-la (es tractava dels fills d'una neboda de la segrestada que estaven amagats ja que membres del clan els havien  agredit). Com és preceptiu en aquests casos de seguida es van activar els mossos de la Unitat Central de Segrestos i Extorsions per iniciar les gestions d'investigació més urgents, realitzar una valoració del nivell risc i definir el perfil del cas.

En aquesta primera fase de la investigació els agents ja van treballar amb la hipòtesi que es tractava d’un clan familiar molt conegut a la localitat i que ja havia protagonitzat episodis d’enfrontaments anteriors de caràcter violent d’àmbit familiar. Un cop feta la valoració inicial de la situació els investigadors van constatar que el context que motivava el segrest tenia a veure amb la denúncia que havia fet  la mare dels menors, relacionada amb una agressió sexual que havien patit els seus fills. Aquest fet motiva que la dona estigui amagada amb els seus fills.

El segrest el va orquestrar el patriarca del clan, que és l’avi patern dels nens agredits. Amb el rapte de la neboda de la mare pretenien aconseguir que els entreguessin els menors.

Ja des de poc després de l’assalt una germana de la segrestada va començar a rebre  gran quantitat de trucades continuades dels raptors, que els exigien el lliurament dels nens. Les trucades tenien un alt component d’agressivitat i representaven una amenaça evident per a la segrestada.

armes san cosme

Els responsables de la Unitat Central de Segrestos i Extorsions van valorar que la dona raptada estava en una situació d’alt risc i que el marge per a la negociació  era de poc recorregut donat  el perfil dels segrestadors i que el temps corria en contra dels investigadors. Per aquest motiu es va  organitzar un dispositiu policial per a la recerca dels autors i l’alliberament de la víctima. L'objectiu de pressionar-los per propiciar un alliberament immediat va donar fruits i, en qüestió de poques hores, els autors del segrest havien alliberat la víctima sana i estàlvia.

En aquest punt es va contactar amb el Grup d’Atenció a la Víctima del territori que havia gestionat el cas dels abusos dels nens amb l’objectiu que es prenguessin les mesures adients de protecció i per informar a la DGAIA, com és preceptiu en aquests casos.

Detenció

A partir d’aquest punt la investigació es va centrar en la recollida d’indicis i la recerca dels autors del segrest per a poder-los arrestar. Com a resultat de les gestions d’investigació que van dur a terme els policies es van identificar plenament els nou presumptes autors dels fets i en van informar al Jutjat d’Instrucció número 5 que coneix dels fets. Aquest jutjat va ordenar l’entrada i escorcoll a un edifici controlat pel clan.

El dia 29 de setembre es va dur a terme un dispositiu policial a l’edifici esmentat del barri de Sant Cosme del Prat de Llobregat, on es van fer sis entrades i  perquisició als domicilis dels investigats, dues de les quals realitzades pel Grup Especial d’Intervenció i quatre per la Brigada Mòbil. Durant les entrades es van arrestar sis persones i es van intervenir armes de foc llargues i curtes, armes  blanques, defenses extensibles, 11.600 euros, així com una plantació de marihuana amb prop de 80 plantes, a més de material informàtic i documentació relacionada amb la investigació.

Els detinguts van passar a disposició del Jutjat d’Instrucció número 2 del Prat de Llobregat el dia 1 d’octubre i la jutgessa va decretar la llibertat amb càrrecs per a tots els detinguts a excepció d’un d’ells que va ingressar a presó per una ordre judicial pendent. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.

Redacció / Foto: Mossos d’Esquadra

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix