Denunciat un home per tenir il·legalment 65 caderneres novelles a Cornellà

Les condicions dels ocells eren deficients, ja que transportava els fringíl·lids en gàbies petites i en unes condicions higienicosanitàries inadequades

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la Unitat regional de Medi Ambient (URMA) de la Regió Policial Metropolitana Sud van comissar  a Cornellà de Llobregat 65 ocells fringíl·lids i van denunciar administrativament un home espanyol, de 57 anys i veí de Barcelona per la tinença d’espècies protegides i les condicions higienicosanitàries en què les transportava. En ser fauna silvestre, la venda d'aquests exemplars és il·legal, tal com recull l’actual Llei de protecció d’animals. El comís es va fer en el marc d’un control policial en un conegut mercat ambulant de Cornellà on es reuneixen un gran nombre d’ocellaires aficionats al món dels fringíl·lids. Els agents van intervenir 65 caderneres novelles.

Els fets van tenir lloc quan els agents van localitzar un home que va aparcar el vehicle a prop del mercat. L’home va baixar i va agafar un parell de gàbies cobertes amb una funda perquè no es veies el seu contingut. Els agents el van aturar, el van identificar i van mirar dintre de les gàbies. L’home portava vuit caderneres a l’interior de cada gàbia amb les cues malmeses, com a resultat de les lesions que es provoquen entre els mateixos ocells per la manca d’espai a la gàbia i en unes condicions higienicosanitàries deficients. Els agents també van inspeccionar la resta de gàbies del vehicle i van trobar un total de 65 caderneres novelles en vuit gàbies petites.

Finalment, els agents van comissar els ocells i van denunciar administrativament l’home per la llei de protecció dels animals, per les deficients condicions higienicosanitàries en què les transportava i per la manca d’autorització.

Centre de recuperació

Els ocells comissats van ser immediatament dipositats en un centre de recuperació de fauna salvatge, on després d’un temps prudencial d’observació i cura seran retornats al seu espai natural. En un període d’uns 15 dies els tornaran a créixer les cues.

Redacció / Fotos: Mossos d’Esquadra

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix