El IV Fòrum Local de Convivència parla de la lluita contra l’homofòbia

La quarta edició de la trobada va aplegar més de 300 joves a Can Massallera de Sant Boi de Llobregat.

Can Massallera va ser escenari ahir de la quarta edició del Fòrum local de Convivència celebrat on es van aplegar més de 300 joves de nou centres de secundària de la ciutat i dos recursos socioeducatius (Esplai Eixida i Centre Obert Don Bosco). El lema de la trobada d’enguany va ser "Stop homofòbia”, que va tenir com a objectiu potenciar l'educació en valors, la convivència, la diversitat sexual i el rebuig a qualsevol forma de discriminació homòfoba.Cal destacar que més de 200 joves i onze centres educatius del municipi han participat dels tallers realitzats per l'entitat especialitzada Objectiu Comunicació. Es tracta de la tercera edició d'aquest projecte comunitari organitzat per la Xarxa d'Educadors i Alumnes per la Convivència i l'Àrea d'Educació i Civisme de l'Ajuntament.

Sant Boi de Llobregat, com una Ciutat Educadora, el programa de convivència ha treballat durant l'últim any un conjunt d'accions orientades a promocionar l'educació comunitària davant les actuals problemàtiques relacionades amb la diversitat sexual i la discriminació homòfoba. L'objectiu del Fòrum ha estat reflexionar sobre la diversitat sexual al municipi i com determinats prejudicis, estereotips de gènere i discriminacions homòfobes poden afectar els drets de les persones i la convivència a la ciutat.

Els premis

Durant la trobada es van lliurar els premis del concurs "Spots per la convivència". A la categoria de Publireportatge de sensibilització (de 5 minuts de durada), el jurat dels premis del concurs "Spots per la convivència" va premiar els vídeos I perquè no?, elaborat per l'alumnat del col·legi Sant Josep, i Supergay, elaborat per alumnes de l'Institut Rafael Casanova. A la categoria Mobilitza't per la convivència, es va premiar el vídeo Fem que la indiferència marqui la diferència, una producció de 60 segons elaborada autònomament pels joves del Col·legi Mare de Déu dels Dolors fent servir exclusivament el mòbil com a mitjà d'enregistrament de les imatges. El jurat va fer una menció especial al vídeo Un món paral·lel presentat pels alumnes del Col·legi Joan Bardina. Els 48 joves premiats podran gaudir de dues invitacions a l'espectacle "Lari-Poppins" del Mag Lari que es desenvoluparà a Can Massallera el diumenge 17 a les 17 hores dins del programa d'Arts Escèniques i Música.

Redacció / Foto: Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

Principio del formulario

Final del formulario

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
218

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix