L’Ajuntament de Cornellà destina 875.000 euros a Lloguer social i ajuts a universitaris

Es formaran dues comissions vinculades a cadascun dels projectes: una formada per la Mesa d’Emergència Social, més membres d’entitats socials, i una altra, integrada per persones del món educatiu d’instituts i universitats.

La plusvàlua provinent de la venda, per part de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat, d’un edifici del complex d’oficines World Trade Center, amb un valor de 875.000 euros es municipals es destinarà a fins socials. En concret, les referents al dret a l'habitatge i en l'educatiu.

Així, dels 875.000 euros de la plusvàlua, un total de 735.000 euros es dedicaran al Fons d’Habitatge destinat al lloguer social, que gestionarà l'empresa municipal Procornellà. El primer pas per posar en marxa aquest projecte serà una convocatòria pública perquè els propietaris d’immobles buits els posin a disposició d’aquest fons, fins a un màxim de 40 habitatges. Paral·lelament, una comissió integrada per la Mesa d’Emergència Social, més membres d’entitats socials, realitzarà un estudi de totes les persones en situació de vulnerabilitat que aspiren a una dels habitatges. A partir d’aquest moment, a través del fons es pagarà part del lloguer, de manera que l’import restant sigui assumible per les persones que visquin al pis. El benefici és doble, per als propietaris i per a les famílies en risc d’exclusió social que troben un lloc digne per viure.

D’altra banda, els 140.000 euros restants de la plusvàlua que acaba de rebre, els invertirà en el Fons de Finançament d’Estudis Universitaris, que estarà orientat a ajudar estudiants universitaris amb escassos recursos econòmics de Cornellà. Aquests diners hauran de ser retornats pels beneficiaris, bé en metàl·lic, després del període d'estudis, bé en treballs a la ciutat durant l'estiu, pels quals l'estudiant només cobrarà una part del sou, i l'altra es destinarà a anar retornant la prestació. Aquestes ajudes es concediran a aquells estudiants que ho sol·licitin d'acord amb criteris objectius, com el rendiment acadèmic i la situació econòmica, tot supervisat per una comissió integrada per persones del món educatiu d'instituts i universitats.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix