Martorell acollirà diumenge l'onzena assemblea d'Unió de Pagesos

Hi ha previst l’assistència de prop de mig miler persones d’arreu de Catalunya.

L’assemblea d'Unió de Pagesos ha escollit Martorell per a la celebració de l’onzena edició. L’acte tindrà lloc al recinte firal de ca n’Oliveras el pròxim diumenge vinent, 26 d'octubre i comptarà amb la presència de prop de mig miler de pagesos d'arreu de Catalunya on posaran a debat el paper del sector agrari, la política agrària i l'administració agrària en el marc d'un nou estat.

Hi ha previst que els assistents en l'assemblea d'Unió de Pagesos faran una visita per diversos equipaments municipals del casc antic, des del Pont del Diable fins a la Plaça de l'Església. A les 12 del migdia, participaran en l'acte de cloenda amb l'assistència de la presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert, i l'alcalde de Martorell i president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve.

El primer tinent d’alcalde, Xavier Fonollosa, ha manifestat que "és un honor per Martorell acollir la vostra assemblea i des de l'Ajuntament donar-vos la benvinguda. Per a Martorell és força important acollir-vos a un sector tan rellevant per Catalunya com és el de la pagesia". El coordinador d'Unió de Pagesos al Baix Llobregat, Martí Sucarrats, ha explicat que "Martorell oferia unes bones condicions per acollir aquesta assemblea perquè, a més, ens hem trobat amb la bona predisposició des de l'Ajuntament. Tot i que aquí l'agricultura ha perdut pes econòmicament si ho comparem amb la resta de la comarca, Martorell té un gran passat agrícola i cal reivindicar-ho."

Un dels eixos centrals de l'onzena assemblea d'Unió de Pagesos serà la ponència El sector, la política i l'Administració agrària en un nou estat que proposa un debat sobre el paper del sector agrari en la construcció d'un nou estat, així com el posicionament del sindicat agrari respecte a les condicions de la vida i treball de la pagesia.

El pròxim 3 de novembre es compliran 40 anys de la fundació d'Unió de Pagesos. Així, en aquesta onzena assemblea, el lema serà '40 anys de lluita per la terra'.

Redacció / Foto: Ajuntament de Martorell

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
221

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix