Els Mossos d’Esquadra han encetat la campanya de l’estiu 2014

S’augmenta la prevenció i es reforça la seguretat en la zona costanera del Baix Llobregat durant l’estiu amb el seu dispositiu.

L’arribada del període estival comporta unes variacions demogràfiques que es produeixen arreu del territori i especialment a les zones costaneres com en el Baix Llobregat. Un augment de persones que incideix en un increment de les activitats relacionades amb el comerç, la mobilitat, l’oci i sobretot, amb el turisme. Aquest augment, alhora, provoca canvis en el fenomen delinqüencial.

La Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra reforçarà durant els mesos d’estiu la presència policial als municipis turístics. La metodologia serà la mateixa que es va utilitzar l’any passat. El model del reforç policial té dos grans vessants. Per una banda, la redistribució de les plantilles de seguretat ciutadana per incrementar el nombre d’efectius a municipis de costa i, per altra banda, la incorporació de les Àrees Regionals de Recursos Operatius (ARRO) i la Brigada Mòbil (BRIMO) que faran tasques de seguretat ciutadana per complementar la presència policial en aquestes zones del país que durant els mesos d’estiu experimenten un increment més significatiu de visitants. El reforç policial suposarà un augment d’agents en 21 de les 89 Unitats de Seguretat Ciutadana en que s’estructuren els Mossos d’Esquadra a Catalunya (entre les zones assignades hi ha el Baix Llobregat).

El POES Gregal 2014

El reforç d’estiu forma part del Programa Operatiu Estacional de Seguretat Gregal 2014 que té com a objectiu la prevenció de la delinqüència associada a l’augment del turisme. Així, els dispositius policials treballen quatre àmbits: àmbit econòmic per prevenir i reduir els fets delictius que es produeixen en l’activitat comercial i turística així com identificar i detenir els autors dels fets; àmbit de la convivència i la seguretat on es vetlla per la seguretat en el desenvolupament d’activitats d’oci i turístiques i es fa prevenció per reduir fets delictius en l’àmbit de l’oci nocturn, a la via pública i a les platges; àmbit de la mobilitat en què els agents garanteixen la seguretat en la xarxa viària i de transport públic així com en els grans eixos de connexió: aeroports, estacions de trens, metro, etc; i àmbit de l’habitatge en el qual es fa prevenció per reduir els fets delictius i es donen consells de seguretat tenint en compte que moltes persones deixen el seu habitatge durant els dies de vacances.

En xifres

L’estratègia de seguretat iniciada l’any passat durant l’estiu va suposar una baixada dels delictes a turistes a Catalunya del 9,7% el 2013 respecte a l’any anterior i un descens de l’11% dels furts. Quant a les nacionalitats, l’estiu passat es va registrar que holandesos, nord-americans i italians van ser els turistes entre els quals els furts van reduir-se més (un 17,5% de mitjana). Cal destacar que l’any passat Catalunya va rebre 15,6 milions de turistes estrangers, un 8% més que el 2012.

Redacció / Foto: Mossos d’Esquadra

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix