Xerrada informativa sobre les clàusules abusives en els préstecs hipotecaris

L’organitzarà l’assessoria jurídica, Col·lectiu Ronda, en el Centre Cívic Gaudí de Sant Joan Despí el pròxim 7 de juliol.

L’assessoria jurídica, Col·lectiu Ronda, té previst realitzar una sessió informativa en el Centre Cívic Gaudí de Sant Joan Despí el pròxim dilluns 7 de juliol a partir de les 19 hores. La xerrada se centrarà sobre la clàusula sòl de la hipoteca i altres clàusules abusives habituals en els préstecs hipotecaris, així com quins són els mecanismes legals al nostre abast per exigir-ne la nul·litat i la devolució dels diners abonats en excés. Per tal d'explicar com identificar si la hipoteca inclou clàusula sòl i com aconseguir la seva nul·litat, Col·lectiu Ronda, cooperativa dedicada a l’exercici del Dret i la defensa dels legítims interessos de les persones, ofereix aquesta xerrada informativa gratuïta i oberta a la participació de tothom interessat

Problemàtica
Nombroses sentències judicials consideren abusives i il·legals les clàusules sòl incloses en milions d'hipoteques a l'Estat espanyol. També el Tribunal Suprem s'ha pronunciat al respecte, concloent, malgrat pugui ser lícita, la inclusió de la clàusula sòl, només ho serà en el cas que el client hagi estat informat de forma clara, transparent i rigorosa sobre els seus efectes. Circumstància que, malauradament, no es dóna de forma habitual. Però, què és la clàusula sòl? Aquesta clàusula estableix un tipus d'interès mínim que el titular de la hipoteca està obligat a pagar malgrat que la combinació del tipus d'interès fixat més l'índex de referència -normalment, l'Euribor- sigui inferior. És a dir, protegeix els interessos de la banca davant escenaris de possibles reduccions de l'Euribor com els experimentats als darrers anys.

Sense aquesta clàusula, milions d'hipoteques tindrien quotes mensuals molt més barates, especialment ara, amb l'Euribor en situació de mínims històrics, fins al punt que determinats estudis consideren que les famílies que han patit l'efecte de la clàusula sòl han abonat de mitja des de 2009 11.200 euros més del que els hauria correspost pagar sense l'efecte d'aquesta clàusula.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix