Sant Boi fa costat a la població afectada pel virus de l’Èbola

L'Ajuntament farà una aportació de 2.000 euros en resposta a la crida del Fons Català de Cooperació El consistori baixllobregatí s'ha sumat a la crida del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament per donar suport a la població afectada per la malaltia del virus de l'Èbola a l'Àfrica Occidental. Una aportació solidària de 2.000 euros serà la contribució de la ciutat a la lluita contra la propagació de la malaltia.

Cal recordar que a finals de març es van detectar a Guinea Conakry els primers casos de persones infectades per la malaltia del virus de l'Èbola. Segons dades de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) el 6 d'abril es comptabilitzaven 151 persones infectades, de les quals 95 han mort. La majoria d'afectats es concentren a Guinea Conakry, tot i que s'han detectat 18 casos a Libèria, i altres països de la regió, com Sierra Lleona, Mali i Ghana, estan en alerta epidemiològica. Metges Sense Fronteres ha advertit que es tracta d'una epidèmia sense precedents en aquesta regió empobrida i amb serveis de salut precaris.

El brot que afecta la zona té una taxa de mortalitat elevada i tan important són la detecció, el tractament i l'aïllament de les persones afectades, com la coordinació dels serveis sanitaris per a la detecció de nous casos i la prevenció.

L'OMS, els ministeris de Salut i les organitzacions que treballen a la regió han considerat primordial posar en marxa una gran campanya de conscienciació i informació a la població sobre mètodes preventius i de detecció dels casos per evitar la propagació de la malaltia i evitar el que podria ser una catàstrofe humanitària.

Redacció / Foto: Arxiu
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
218

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix