Participació baixllobregatina en un pla per combatre l’obesitat infantil

A Sant Ildefons (Cornellà), Can Vidalet (Esplugues) i EAP Pujol i Capsada del Prat de Lobregat incidiran especialment en l’alimentació, l’activitat física, el suport emocional, la son, la criança positiva i la participació comunitària

El Departament de Salut desplegarà un programa a vint-i-vuit equips d’atenció (EAP) i comunitària de tot Catalunya per combatre l’obesitat infantil, a partir de la revisió de l’evidència i de la intervenció pilotada amb èxit al barri de la Mina de Barcelona. En el Baix Llobregat, els equips participant són Sant Ildefons (Cornellà), Can Vidalet (Esplugues) i EAP Pujol i Capsada del Prat de Llobregat, que pertanyen a la Metropolitana Sud.

cap pujol capsada elprat gjpg

EAP Pujol i Capsada del Prat de Llobregat

Captura de pantalla 2024 04 19 a las 16.16.05

Sant Ildefons (Cornellà)

canvidalet

Can Vidalet (Esplugues)

El pla incidirà, especialment, en l’alimentació, l’activitat física, el suport emocional, la son, la criança positiva i la participació comunitària. Els 28 equips escollits tenen una prevalença d’excés de pes més elevada que la resta i més vulnerabilitat social. Per tirar-lo endavant, es formarà als professionals implicats i es comptarà amb el suport global de l’Agència de Salut Pública de Catalunya. També es treballarà coordinadament amb entitats locals i comunitàries de la zona per identificar els recursos i actius comunitaris, realitzar una intervenció comunitària conjunta i afavorir que des de l’entorn es promogui la salut, entre altres coses potenciant l’activitat física en els entorns comunitaris.

Un 12,6% dels infants té obesitat

Segons dades provisionals de l’Enquesta de salut de Catalunya (ESCA) 2022-2023, un 33,9% d’infants d’entre 6 i 12 anys tenen excés de pes (38,6% nens versus 28,8% nenes), i d’aquests, un 12,6% pateix obesitat (16,5% nens versus 8,3% nenes). A més, la prevalença de l’obesitat en aquesta franja d’edat (6- 12 anys) registrada en la història clínica (eCAP, 2022) és més de 8 vegades més alta en una zona de nivell socioeconòmic baix que en una zona d’alt nivell socioeconòmic.

como afecta la obesidad a los hijos

D’altra banda, un 4,7% dels infants d’entre 3 i 14 anys consumeixen diàriament begudes ensucrades, un percentatge que s’eleva fins al 6,4% en nens i nenes de classe social baixa.  Pel que fa a l’oci sedentari, un 42,8% dels infants d’entre 3 i 14 anys són sedentaris (45,4% dels nens versus 40,0% de les nenes).

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix