Pedro Antonio Pizarro, nou cap de la Guàrdia Civil a Catalunya

L’acte de presa de possessió s’ha fet a la comandància de la Guàrdia Civil de Catalunya de Sant Andreu de la Barca

La comandància de la Guàrdia Civil de Catalunya, a Sant Andreu de la Barca, ha acollit la presa de possessió del nou cap de la Guàrdia Civil a Catalunya, el brigada Pedro Antonio Pizarro. A l'acte, segons informa Europa Press, han assistit el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, el delegat del Govern a Catalunya, Carlos Prieto; el director general de la Guàrdia Civil, Leonardo Marcos; comandaments dels Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional; el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Jesús María Barrientos, i el fiscal superior de Catalunya, Francisco Bañeres. Quant a representants polítics, han acudit el primer secretari del PSC, Salvador Illa; els diputats en el Parlament Ignacio Garriga (Vox), Carlos Carrizosa i Matías Alonso (Cs) i la diputada en el Congrés Plans de Lluna (PP), i l'alcalde de Sant Andreu de la Barca, Marc Giribet.

GItsOnEXMAAb3dG

Grande-Marlaska, ha posat en valor la coordinació entre la Guàrdia Civil, els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional, "una xarxa de complicitats útil i eficaç per a garantir la seguretat i protecció, i l'exercici dels drets de tots ciutadans". "Per això entenc la vostra presència aquí, al costat de policies locals, com una manera de confirmar aquests llaços en la procura de l'interès general per sobre de qualsevol altre avantatge particular o corporatiu", ha afegit. Marlaska ha instat el nou cap de la Guàrdia Civil a Catalunya al fet que una de les seves principals responsabilitats en el càrrec sigui "vetllar pel manteniment d'aquestes fructíferes relacions de coordinació que tan bons resultats dona a la comunitat”. El ministre també ha esmentat la presència històrica de la Guàrdia Civil a Catalunya, ha dit que "des de llavors s'han assentat en totes les comarques catalanes i s'han assentat junt les seves famílies", i ha felicitat el fins ara cap del cos a Catalunya, José Luis Tovar, pel seu treball.

GItsO4hXoAIoOaK

"Em sento català malgrat que la meva documentació digui el contrari. Aquesta és la globalització del segle XXI", ha dit. Pizarro, que ha deixat clar que el cos armat "no fa política", ha lamentat que de vegades la societat no entengui la tasca de la Guàrdia Civil, una incomprensió, ha afegit, que moltes vegades pateixen les seves famílies.

Redacció / Fotos: Ministeri de l’Interior

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix