Sant Boi reflexiona sobre la resposta als reptes del segle XXI

Es va celebrar al quarta edició de Techcities amb el títol 'Agenda Urbana: aliances i ecosistemes davant dels nous desafiaments'

Ahir divendres, Sant Boi de Llobregat va acollir la quarta edició de Techcities. Va ser un punt de trobada per reflexionar sobre com donar resposta des de les ciutats als nous reptes del món del segle XXI. L'acte d'obertura de la jornada institucional de Techcities ha comptat amb la presència del secretari d'Estat de Vivienda y Agenda Urbana, David Lucas; la consellera de Territori de la Generalitat de Catalunya, Ester Capella, i l'alcaldessa de Sant Boi i presidenta de la Diputació de Barcelona, Lluïsa Moret.

GHlYSWWW4AAOZCk

Amb el títol 'Agenda Urbana: aliances i ecosistemes davant dels nous desafiaments' la trobada, que es va celebrar a l'auditori del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, va permetre compartir punts de vista sobre un nou marc de relació entre les ciutats i la seva ciutadania, els agents socials, les empreses, les institucions i els centres de coneixement. Es va parlar així d'un nou model de diàleg al servei de la planificació de les ciutats, seguint el rumb de les 'agendes urbanes'. 

GHlncyCWQAA9K6

L'alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, va remarcar que gràcies a Techcities, "Sant Boi és referent a escala estatal de la reflexió i el debat per generar respostes als reptes actuals de les ciutats i els territoris, amb les agendes urbanes com a marc de referència". Moret va defensar la necessitat que la planificació estratègica de les polítiques sigui útil “per millorar la vida de les persones, a mida de cada realitat local, motor de transformacions i basada en aliances i lògiques col·laboratives." 

Techcities Sant Boi 4a edició

El secretari d'Estat de Vivienda y Agenda Urbana, David Lucas, va explicar que amb les agendes urbanes s'aposta per "una metodologia que ha de fer possible donar solucions als reptes i les noves realitats de la societat del segle XXI". El secretari d'Estat va defensar el paper dels governs locals per afavorir que "els ciutadans siguin partíceps de les solucions als problemes que a les ciutats es viuen cada diari."

GHkyHmPWEAABqNA

La consellera de Territori de la Generalitat de Catalunya, Ester Capella, es va referir a l'Agenda dels Pobles i Ciutats Catalunya 2050 com un instrument per "establir el camí que han de seguir les polítiques públiques amb un caràcter estratègic i transformador" i posant "les persones i la creació d'oportunitats en el centre."

Tres eixos temàtics

El programa d'aquesta edició s'ha articulat entorn de tres eixos temàtics: 'Transició digital inclusiva i transferència del coneixement', 'Habitatge i regeneració urbana' i 'Estratègies Territorials Integrades (ETI), una visió des de la innovació'. 

GHk5RmpXcAAY bt

S’hi van abordar qüestions com la importància que la transició digital no deixi ningú enrere, el paper de l'habitatge en els processos de revitalització de barris i transformació urbana o el foment de la innovació i la sostenibilitat per impulsar el desenvolupament de les ciutats. 

GHlK37 XMAIuppb

Hi van participar, entre altres, els ajuntaments de Barakaldo, A Coruña, San Fernando o Santa Coloma de Gramenet, els ministeris de Ciencia, Innovación y Universidades i de Vivienda y Agenda Urbana, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, ONU Hábitat España i el Gremi de Constructors d'Obres de Barcelona i Comarques. 

Redacció / Fotos: Aj. Sant Boi de Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
216

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix