S’inaugura el tram de la B-40 entre Olesa de Montserrat i Viladecavalls

La inversió, per un tram de 6,1 quilòmetres d’autovia, ha estat de 293 milions d’euros

El ministre de Transports i Mobilitat Sostenible, Óscar Puente, ha presidit avui la posada en servei del nou tram de l'autovia B-40, entre els municipis d'Olesa de Montserrat i Viladecavalls, després d'una inversió històrica de 293 milions d'euros (IVA inclòs). Una infraestructura clau per a transformar la mobilitat i impulsar el creixement de la zona, ja que acosta dos motors industrials de gran importància: El Baix Llobregat i el Vallès Occidental.

GGdLd8HXcAAF116

GGdMgXrWYAAQdAw

Durant la seva intervenció, Puente ha ratificat el seu compromís amb l'impuls de la carretera i ha anunciat que aquesta setmana, després d'aconseguir un acord amb la Generalitat de Catalunya, es va tancar el text del conveni que permet donar continuïtat a l'autovia de la B-40 amb la construcció de la Ronda Nord, entre Terrassa i Sabadell. “Crearem així un corredor vital que connectarà les dues capitals del Vallès i alleujarà el trànsit de totes dues ciutats. Després d'aquest acord, ja s'ha iniciat la tramitació del conveni”, ha explicat. Una vegada finalitzada la tramitació, es podrà procedir a la seva signatura.

En dades

El ministre ha detallat que el tram inaugurat suposa 6,1 nous quilòmetres d'autovia, per al qual s'estima un trànsit mig diari de 43.000 automòbils, dels quals un 20% seran vehicles pesants. “Qui vulgui anar de Sabadell cap al Bruc, a partir d'avui retallarà més de 13 quilòmetres i s'estalviarà 10 minuts”, ha explicat. Això es traduirà durant el primer any d'explotació en una millora de l'eficiència del consum energètic (estalvi total estimat de més de 28.000 tones de CO2), i en un estalvi en els costos operatius, mediambientals i de seguretat viària. En aquest sentit, el tram inaugurat converteix la B-40 en una via alternativa de gran capacitat i seguretat que permetrà la connexió directa de la A-2 a l'altura d'Abrera, amb la C-16 i C-58.

thumb 240216 np oscar puente ps b 40 olesa viladecavalls barcelona 002

Imagen descarga

Aquesta infraestructura permetrà una redistribució del trànsit de mitjà i llarg recorregut per la xarxa de carreteres a Catalunya, millorant la mobilitat i seguretat de milers d'usuaris.

En concret, aquest nou tram discorre entre la ribera oriental del riu Llobregat i l'autopista de peatge C-16 Terrassa-Manresa, travessant la Serra d’en Ribes mitjançant els túnels de Voltrera, que han estat equipats amb els últims avanços i tecnologies.

Imagen descarga 4

Imagen descarga 5

Es tracta d'un nou tram d'autovia amb tres carrils per calçada de 3,50 metres (m), voral exterior de 2,50 m i interior d’1,50 m; i compta amb una mitjana d'amplària variable, amb un mínim de 3 m. A més, s'han construït vuit viaductes per a salvar diferents barrancs i llits, així com per a generar els vials necessaris per a realitzar els diferents encreuaments.

En el nou tram, destaca l'esmentat túnel de la Voltrera, format per dos tubs d'uns 1.250 m de longitud, connectats per 4 galeries, una cada 250 m aproximadament (dos per als vianants i dos per a pas de vehicles d'emergència). El túnel compta amb modernes instal·lacions d'explotació i seguretat.

Imagen descarga 1

Imagen descarga 2

En la construcció del nou tram s'ha aconseguit una perfecta integració ambiental -segons el Mitma- de la qual cal destacar l'actuació duta a terme per a tractar un antic abocador descontrolat (Ferner de Ca Faves), els residus del qual han estat excavats i reubicats de manera controlada dins de l'enllaç executat de la B-40 amb l'autopista C-16.

Redacció / Fotos: Mitma

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
215

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix