La Fundació Marianao posa en marxa el programa “Fem Camí”

Aquesta nova iniciativa de l’entitat de Sant Boi de Llobregat se centra a fer un acompanyament a persones que surten de la presó

La Fundació Marianao, a Sant Boi de Llobregat, continua activa amb iniciatives de caire social. Aquest cop ha posat en marxa un nou programa d’acompanyament a persones que surten de la presó anomenada “Fem Camí”. És el cas d’Antonio Cañete, un expresidiari i de Sergi Borràs, un dels voluntaris del nou projecte de l’entitat.

“La diferència entre l’altra vegada que havia sortit de presó i aquesta és que ara tinc algú amb qui comptar”, explica Antonio Cañete, que s’ha passat més de vint-i-cinc anys entre reixes, tot i haver-ne sortit més d’un cop.  “El més difícil al sortir són les dificultats que et posen per donar-te ajudes i fer tràmits, perquè surts sense res”, afegeix Cañete. És per això que les coordinadores preparen un seguit de materials per ajudar en aquesta línia tant als mentorats com als voluntaris mentors, a qui també se’ls fa una formació inicial. Amb Sergi Borràs formen la primera parella de mentor-mentorat ja fora de la presó d’aquest nou programa de mentoria social penitenciària que ofereix un acompanyament a les persones que han finalitzat la seva condemna per ajudar-los a reinserir-se a la societat, donant-los eines i recursos per reprendre una vida allunyada del que els havia portat a entrar en primer lloc. “La formació inicial va ser primordial per poder adreçar-me a l’Antonio sense prejudicis, que tampoc els tenia, però em va ajudar a tenir les eines per normalitzar el dia a dia d’una persona que no ho ha estat durant els darrers vint-i-cinc anys”, diu el Sergi. “I el suport que et dona la Fundació és molt útil i et dona confiança per saber que estàs fent bé les coses”, indica també.

pexels andres ayrton 6551493 1024x683

“Fem Camí neix a partir del Projecte David, amb el qual fa més de 30 anys que acompanyem en l’àmbit jurídic i social a la gent que ingressa a presó. A partir d’aquí, es van detectar un seguit de necessitats en el moment de la sortida perquè ens adonàvem que els hi faltava suport a nivell de xarxa relacional, de tramitar documents amb l’administració, d’obrir un compte bancari…”, explica Lara Barquero, que coordina el projecte amb Mercè Hernández.

El Sergi i l’Antonio són només una de les quatre parelles d’aquest nou projecte d’acompanyament social penitenciari de la Fundació Marianao, però les altres encara es troben a la fase prèvia, abans de sortir de presó. Fem Camí continua obert a rebre persones voluntàries que vulguin fer de mentores, i per fer-ho només han d’escriure un correu a ​​Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. El Sergi assegura que ja ha convençut uns quants dels seus companys de feina perquè s’hi apuntin.

Redacció / Fotos: Fundació Marianao

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
213

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix