Es col·loca la primera pedra de la residència per a la gent gran al Prat

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, ha participat en l’acte de col·locació de la primera pedra de la nova residència municipal de gent gran del Prat de Llobregat, que rep 5,3M€ dels fons Next Generation

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, ha assistit aquest dimecres a l’acte de col·locació de la primera pedra de la nova residència municipal per a gent gran del Prat de Llobregat.

GDf0xpmXwAA0pLc

GDf0wxUWEAAEC0M

La residència, que s’ubicarà en un solar municipal i serà un edifici sostenible i energèticament eficient, oferirà servei residencial i assistència integral a 135 persones. S’organitzarà a partir de nou unitats de convivència de quinze persones cadascuna, distribuïdes en tretze habitacions individuals i una doble, i comptaran amb espais comuns així com zones verdes. Es tracta d’una distribució arquitectònica que vol afavorir l’autonomia de les persones i a la vegada facilitar la interacció dels residents. Per la seva part, el centre de dia oferirà acolliment diürn i atenció integral a 30 persones grans.

1cbcbf63 0c6f 41b6 bbc6 36a8a9381f44

L’actuació té una inversió de 5.351.771,97 euros provinents dels fons europeus Next Generation per a la construcció d’infraestructures socials. En el marc de la visita al Prat de Llobregat, el conseller Campuzano també s’ha reunit amb l’alcalde Lluís Mijoler així com amb altres membres de l’Ajuntament per abordar diverses qüestions que afecten el municipi.

“Agraïm la iniciativa de l’Ajuntament del Prat de Llobregat d'impulsar aquest projecte, que financem amb fons Next Generation. Uns fons que ens han permès fer la inversió més important en infraestructura social que s'ha fet mai, uns 400 M€ a tot Catalunya”, ha assenyalat el conseller. “És el tipus d'infraestructura que necessitem, una infraestructura del segle XXI, oberta a la comunitat, amb la persona al centre, amb calidesa, sostenibilitat. I que comptarà amb la part que correspon a la Generalitat, la concertació de places”, ha afegit.

GDf2WbvXsAA2EIZ

Trobada a Viladecans

Aquest dimecres, el titular de Drets Socials ha començat la jornada amb una visita institucional a Viladecans, on ha firmat el Llibre d’Honor i s’ha reunit amb l’equip municipal.

actes dagenda 1 26

text imatge viladecans.cat 48

Posteriorment ha visitat la Fundació Caviga, que treballa per al benestar i la inclusió de persones amb discapacitat intel·lectual i disposa d’un centre ocupacional on s’ofereix servei de teràpia ocupacional i servei ocupacional d’inserció, així com també d’altres suports, com un punt d’atenció a les famílies de persones amb discapacitat intel·lectual.

Visita a Cornellà de Llobregat

A la tarda, després de la visita al Prat de Llobregat, el conseller Campuzano ha anat a Cornellà de Llobregat per visitar l’Associació Cívica La Nau. Es tracta d’una entitat sense ànim de lucre que funciona com a banc de productes no alimentaris a partir dels excedents d’empreses de productes d’higiene personal, de la llar o articles per a nadons, entre d’altres, i que posteriorment distribueixen entre col·lectius en risc d’exclusió social.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
213

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix