La FAV-Sant Boi duu al Ple la construcció del primer Centre de Dia públic

La proposta assenyala la idoneïtat de donar ús al local de la promoció del sector Camí del Llor que anava a allotjar la biblioteca del barri de Marianao, alhora que ressalta la falta d’equipament públic per la gent gran del municipi

La Federació d’Associacions Veïnals de Sant Boi de Llobregat (FAV) portarà el pròxim 28 de setembre una nova proposta al Ple Municipal, a través d’ERC Sant Boi i després de fer-la arribar el darrer 11 de setembre a tots els grups municipals del consistori. Es tracta de la cessió d’ús del local públic de la promoció del Camí del Llor per allotjar el primer Centre de Dia propi de la ciutat.

Adjunt 1 Foto solar situació actual 21.09.2023

El Centre de dia és un servei d'acolliment residencial adreçat a persones de seixanta-cinc anys - al voltant del 20% de la població de Sant Boi de Llobregat- que complementa l'atenció pròpia de l'entorn familiar, amb els objectius d'afavorir la recuperació i el manteniment de l'autonomia personal i social, mantenir la persona en el seu entorn personal i familiar en les millors condicions i proporcionar suport a les famílies en l'atenció a les persones grans dependents. Tot i que la ciutat compta amb vuit equipaments d’aquest tipus, cap es troba en situació pública i només quatre disposen del programa PEV (Prestació econòmica vinculada al servei).

Segons explica el FAV, l'abril de 2010 es va aprovar definitivament el projecte d’obra municipal de quaranta-vuit habitatges dotacionals amb serveis complementaris i local social al sector Camí del Llor (entre la ronda de Sant Ramon, el carrer Pollancres i Lleida). Davant la demanda històrica del moviment veïnal de Marianao de comptar amb servei de biblioteca al barri, i la impossibilitat de destinar-hi una part del solar de la plaça Mercè Rodoreda a aquest fi, es va contemplar l’opció que aquest local social alberges aquest equipament. La falta de metres quadrats que estipula la Diputació de Barcelona per incorporar-se a la xarxa de biblioteques, va acabar per situar el futur projecte bibliotecari entre els carrers Francesc Pi i Margall i Lluís Pascual Roca.

Adjunt 2 Foto solar situació actual 21.09.2023

És per això que, enfront de la manca d’ús actual del local social, la Federació d’Associacions Veïnals de Sant Boi proposa la idoneïtat de cedir aquest local a la Generalitat de Catalunya per posar en marxa el primer Centre de Dia propi en situació pública. La mateixa federació veïnal va mantenir el darrer mes d’abril una reunió amb el Departament de Drets Socials on es va compartir la falta d’aquesta mena d’equipaments a la ciutat, i a on el secretari general va transmetre la voluntat de gestionar-ne si existia la cessió d’un espai municipal apte per aquests usos.

Un complex assistencial al solar públic del barri de Camps Blancs

D’altra banda, la Federació d’Associacions Veïnals de Sant Boi i la Marea Pensionista han reiterat en diverses ocasions la necessitat de “construir un complex assistencial amb pisos assistits, residencia i centre de dia de gestió pública” al solar de titularitat municipal del barri de Camps Blancs, a les antigues escoles Milà i Gelabert.

Aquesta reivindicació històrica, suma més de set anys, compte amb la negativa del govern municipal a destinar-hi el 100% del solar per aquest complex, ja que pretén la construcció de 91 nous habitatges dins el projecte urbanístic “Cosint Barris”. Ambdues entitats reiteren la certesa de continuar reclamant aquests serveis pels i les veïnes de Sant Boi de Llobregat.

Redacció / Fotos: FAV

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
213

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix