Comença dimarts la campanya de vacunació de Covid-19 i grip

Les residències de gent gran i les persones que reben atenció domiciliària seran els primers col·lectius aquest dimarts

Catalunya començarà la campanya de vacunació simultània de Covid-19 i grip el pròxim dimarts 26 de setembre que ve en residències d'ancians i persones que reben atenció domiciliària, ha anunciat aquest divendres el conseller de Salut de la Generalitat, Manel Balcells, en roda de premsa.

vacuna

Les primeres vacunes seran per a la gent "més fràgil" davant aquestes patologies i, a partir del 16 d'octubre, s'iniciarà la campanya massiva dirigida a persones majors de 60 anys, pacients amb patologies de risc i els professionals sanitaris i sociosanitaris.

El departament treballa amb l'objectiu que es vacuni "el màxim de persones i de professionals", una cosa molt important per a Balcells perquè espera aconseguir una cobertura vacunal del 75% tant en majors de 60 anys com en els treballadors de centres sanitaris i residències.

qui vacuna grip 280922

Altres col·lectius als quals va dirigida la campanya són dones embarassades o que hagin donat a llum en els últims sis mesos; persones amb immunosupressió; contactes i cuidadors de persones d'alt risc; personal essencial com a policies i bombers, entre altres, i a docents.

Prova pilot

A més, el titular de Salut ha avançat que en aquesta campanya faran una prova pilot amb una vacuna de la grip intranasal dirigida a menors d'entre 6 i 59 mesos amb 3.000 dosis per a provar la seva eficàcia.

També vacunaran de la grip a persones d'entre 5 i 18 anys que reben tractament prolongat amb àcid acetilsalicílic i persones fumadores: "La Covid-19 és aquí, la grip és aquí, i la vacunació és la mesura perquè no es compliquin aquestes patologies", ha dit Balcells.

Captura de pantalla 2018 09 06 a las 18.42.57 678x381

Persones amb exposició laboral directa a ocells domèstics i porcs, ja sigui en granges, explotacions avícoles i porcines, així com ocells salvatges i altres animals salvatges, seran un altre dels col·lectius que poden rebre la vacuna de la grip.

Dosi

La secretària de Salut Pública de la Generalitat, Carmen Cabezas, ha explicat que han adquirit un total d'1.715.000 dosis de vacunes contra la grip, 110.200 dosis més que en la campanya de vacunació de l'any passat, quan van ser 1.604.800, mentre que de Covid-19 no ha concretat xifres de dosis disponibles.

IMG 5398 1600 1200x675

Així mateix, la secretaària de Salut Pública de Catalunya, Carmen Cabezas, ha explicat que les vacunes contra la Covid-19 que arribin del Ministeri de Sanitat generen anticossos "efectius" davant les noves variants del virus Eris i Pirola, que sobretot protegeixen de la malaltia greu, l'hospitalització i la complicació en unitats de vigilància intensiva (UCI). Cabezas ha argumentat que la situació epidemiològica actual i la immunitat adquirida de la població no justifiquen la vacunació de la Covid-19 a persones que no formin part dels grups prioritaris.

Punts

Els centres d'atenció primària (CAP) seran els responsables de l'administració de les vacunes al llarg d'aquesta campanya, i les cites es podran sol·licitar a través de les pàgines web lamevasalut.gencat.cat i citasalut.gencat.cat a partir del 16 d'octubre. A més, Cabezas ha explicat que impulsaran entre deu i dotze punts poblacionals de vacunació, a més dels CAPs, i hi haurà almenys un en cada regió sanitària.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
217

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix