Aragonès denuncia la falta històrica d’inversions a Rodalies des de Gavà

El president de la Generalitat ha criticat que la ministra de Transports, la gavanenca Raquel Sánchez, encara no ha visitat l’estació on es va produir l’avaria i reclama de nou el seu traspàs

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha atribuït l’avaria a l'estació de Gavà de dilluns passat a la falta d'inversions a Rodalies del Govern central. "Ja són dècades de falta d'inversió, perquè no ha estat una prioritat política dels governs espanyols, dels d'abans i del d'ara", ha manifestat durant la seva visita al municipi baixllobregatí, juntament amb el conseller de Territori, Juli Fernàndez, el director general de conservació i manteniment d’Adif, Ángel Contreras, i la directora de Rodalies, Mayte Castillo, entre altres.

A més ha criticat que la falta d'inversions és només una decisió política "que més enllà d'àmbits tècnics i operatius" és responsabilitat de l’"actual Govern de l'Estat. Que s’inverteixi allà on s’ha invertit en altres territoris" i ha afegit que “els usuaris de l’R2 Sud no mereixen ser tractats com a ciutadans de segona. Aquest incident s'ha produït fa una setmana, i suposa un caos en el sistema de Rodalies que passa un dia sí, un dia també.”

Referent a la negativa del traspàs de Rodalies per part de l’Estat, Aragonès ha explicat que “són excuses perquè quan el Govern central ha volgut s’ha modificat la normativa i ha posat les condicions polítiques. Per poc que puguem gestionar des d’aquí penso que es farà millor del que tenim avui dia” i ha afegit que “ens fem nostra la veu que hi ha a Catalunya per assumir totes les responsabilitats en l'àmbit ferroviari.” 

presi gava visita

Crítiques a la ministra

Aragonès també ha recordat i, alhora retret, que la ministra de Transports, la gavanenca Raquel Sánchez, encara no hagi visitat l’estació on es va produir l’avaria al quadre de comandament de la senyalització una setmana després de l’incident i que a tants usuaris i usuàries del tren ha afectat durant tots aquests dies. “Lamento que a dia d'avui la ministra de Transports, Raquel Sánchez, no ho hagi fet, quan ho té al costat mateix de casa”, ha dit. De fet, Sánchez tampoc ha estat present avui a Gavà ni tampoc l’actual alcaldessa de la ciutat, Gemma Badia.

Desconeixement

D’altra banda, Adif encara està investigant el motiu de l’avaria. Contreras ha tornat a assenyalar que la causa més probable ha estat un llamp, encara que ha matisat que també ha pogut ser a conseqüència d’un plàstic, per la sobretensió del pas d’un tren.

aragonesg

A més, el director general de conservació i manteniment d’Adif calcula que dintre de tres o quatre setmanes, inicialment, es podrà tornar a la normalitat el servei de trens, encara que “tractem de retallar el temps d’afectació”. De la mateixa manera, ha assegurat que col·laboraran amb la Generalitat, que ha demanat fer el seu propi informe sobre la incidència, com ja fan en altres punts del territori.

Redacció / Fotos-Vídeo: Els Bruguers-Al dia.cat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix