La carretera de Begues té dotze zones perilloses segons un estudi

L’Ajuntament ha instat a la Conselleria de Territori a actuar per evitar futurs despreniments o esllavissades causades per capítols de pluges fortes

L'Ajuntament de Begues ja ha instat la Conselleria de Territori de la Generalitat de Catalunya (titular de la via) a executar els treballs de reforç i seguretat que proposa l'estudi. La seva redacció era una reivindicació municipal des del 2015, però que va prendre força el 2018 a causa dels despreniments i esllavissades produïdes a la via per un episodi de pluges fortes a l'octubre d'aquell any.

CARRETERA BEGUES 1

L'Ajuntament de Begues disposa de l'estudi geològic i geotècnic dels talussos de les carreteres BV-2041 i BV-2411 que la Generalitat de Catalunya es va comprometre a realitzar. El document identifica una dotzena de punts sensibles/perillosos on es recomana actuar per evitar futurs despreniments o esllavissades. Hi ha en joc la mobilitat i la integritat de centenars de persones que utilitzen diariament la carretera de Begues. 

Estudi geologic carretera

L'estudi determina, en línies generals, que en aquests dotze punts cal sanejar i netejar la superfície dels talussos i retirar alguns blocs solts o pedres susceptibles de caiguda en cas d'adversitats meteorològiques o moviments de terra. El document també proposa la col·locació d'alguns trams de malla de subjecció en determinats talussos, i la substitució o reforç de subjeccions d'algunes de les malles existents. 

Redacció / Fotos: Aj. Begues-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix