Unes tres setmanes per reparar l’avaria de l’estació de tren de Gavà

S'està estudiant una reprogramació sistematitzada de les línies de Rodalies que circulen en el tram afectat adaptat a les limitacions de la capacitat operativa derivada d'aquesta incidència

Xavier Flores, secretari general d'Infraestructures del Govern, ha anunciat que Adif preveu trigar unes tres setmanes a reparar la incidència en l'estació de Gavà (Barcelona) que provoca que només puguin circular dos trens per sentit i hora, segons informa Europa Press.

avaria gava 2

Cal recordar que dilluns 1 de maig, al voltant de les 21 hores, es van trencar la catenària de la via tres de l‘estació de Gavà i el cable va caure sobre el quadre de senyals del sistema de seguretat i va provocar que es cremés i es van fer malbé tots els sistemes auxiliars, i per tant cal reparar tot el sistema de seguretat. Presumptament, va ser causa d’un raig o el mal estat de la catenària, segons les primeres hipòtesis. L’incendi està provocant que els trens de la línia R2 Sud de Rodalies han de circular amb el sistema de bloqueig telefònic, mentre que els trens de l’R11 de Regionals parin en totes les estacions per donar servei als usuaris. Flores ha manifestat que “la recuperació de la normalitat durarà unes setmanes.”

avaria gava 1

Renfe ha reforçat els equips operatius que treballen per garantir la prestació del servei. També s'han reforçat els equips d'informació i atenció al client a les estacions. De cara als pròxims dies, s'està estudiant una reprogramació sistematitzada de les línies de Rodalies que circulen en el tram afectat adaptat a les limitacions de la capacitat operativa derivada d'aquesta incidència. Malgrat la reprogramació prevista es poden produir retards en aquestes línies.

D’altra banda, el govern ha decidit obrir un expedient informatiu a Renfe per conèixer l'operativa i els serveis alternatius, i ha enviat una carta a ADIF demanant-li explicacions pel que ha passat i per com preveu resoldre-ho.

Redacció / Fotos: Bernat Borràs

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix