Prop de les 36.000 persones van visitar la Mostra Agrícola de Gavà

Èxit de públic i participació en la seixanta-vuitena edició de la Fira d’Espàrrecs on Gastrogavà va oferir prop de 24.000 degustacions

La Fira d’Espàrrecs de Gavà va tancar la seva seixanta-vuitena edició amb un gran èxit de participació i públic en totes les seves activitats. Durant tot el cap de setmana, gavanencs i gavanenques i ciutadania d’arreu van omplir el recinte firal, ubicat a la plaça Jaume Balmes, el carrer Sant Pere, el pavelló i l’escola Jacme March, l’avinguda Diagonal i el carrer Martí l’Humà.

Fu4Y6SsWwAQMKzT

La Mostra Agrícola, origen de la Fira d’Espàrrecs, es consolida com un dels principals atractius del certamen. Durant el cap de setmana, l’exposició de productes del camp -amb 11 lots d’espàrrecs, 9 cistelles de verdura fresca, 10 paneres artístiques de verdura fresca i 26 de llavors- va ser visitada per 35.955 persones.

c 5

En l’acte de cloenda, l’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia assegurava que “el cap de setmana de Fira ha estat rodó, ha estat molt alegre i molt participada- Totes les propostes, des de la Mostra Agrícola a la d’entitats, passant per les activitats programades, han estat un èxit. I això vol dir que la Fira va en augment, va a millor”. Badia també va voler destacar “la persistència de la pagesia en mantenir viva la tradició i fer de la Fira la millor radiografia del camp, un sector que hem de cuidar i al qual l’Ajuntament sempre donarà suport per la seva modernització i pervivència”.

Guardons

A paneres de verdures, el primer premi ha estat per a la Família Vives Rosa, el segon premi ha estat per a la família Purset Tarrida i el tercer premi l’ha rebut Martí Vives. En la categoria de lots d’espàrrecs, el primer premi ha estat concedit a Narcís Sanfeliu. El segon premi ha estat per a Joan Codinach i el tercer premi l’ha rebut Marga Raventós. En la categoria de paneres artístiques de verdura fresca, el primer premi ha estat atorgat a Carme Roig amb una recreació d’una sirena a la platja de Gavà, el segon premi a la família Reyes Lladó per la reproducció d’una fada al bosc, i el tercer premi ha estat per a Júlia, Cèlia, Carla, Elena, Claudia i Paula per la recreació d’una carpa de circ.

Fu4ZOUbWYAEZpy1

A la modalitat de paneres artístiques de llavors, el primer premi ha estat per la família Margarit Piñol amb un quadre amb dues dones vestides d’època, el segon premi ha estat per a Joan Margarit amb la reproducció d’un bosc amb un llac i uns cérvols, i el tercer ha recaigut en Maria Antònia Piñol per un quadre amb la figura d’una àvia envoltada dels nets.

Per primer cop, la Mostra Agrícola va acollir un espai participatiu, on centres educatius de la ciutat -escoles Salvador Lluch i la d’Adults, el col·legi Immaculada, el CEFP Nuria i l’IES Calamot- van aportar una panera de llavors.

FvHpRRoXwAAf0oc

A banda d’admirar la creativitat de la pagesia gavanenca, els visitants també van poder adquirir els millors productes dels camps agraris de Gavà al Mercat de Pagès. Va comptar amb tres expositors de venda directa que van vendre un total de 2.300 quilos de verdura i 700 manats d’espàrrecs.

Menjar i beure

En el marc de la Fira d’Espàrrecs es va celebrar GastroGavà, que enguany es va recuperar. En aquesta edició, i en una terrassa ampliada, es van degustar 23.921 tapes. Una xifra que supera en un 45% la de l’any anterior. Diumenge al migdia va ser el torn on més degustacions es van servir amb un total de 6.006.

GastroGavà va comptar amb la presència de vint-i-sis restaurants de tots els punts de la ciutat que han ofert trenta-vuit degustacions diferents amb espàrrecs de Gavà, i productes de l’horta gavanenca i del Parc Agrari del Baix Llobregat com a protagonistes, incloent-hi propostes sense gluten. La mostra gastronòmica va incloure la Mostra de Vins amb la presència de dos cellers locals.

A l’espai gastronòmic del recinte se li ha de sumar l’opció de provar els platets i menús directament als 21 restaurants i 2 cellers participants a GastroGavà a la Carta durant tot el Temps d’Espàrrecs que s’allargarà fins al 7 de maig.

FuyYx5MWAAEevOi

La Fira també va ser un aparador pels comerços amb la Mostra Comercial, Artesanal i d’Automoció que es va distribuir al llarg del carrer de Sant Pere. Un total de 59 expositors han mostrat les seves ofertes comercials ocupant un total de 89 espais firals, set més que l’any anterior.

Gran afluència als concerts

La Fira d’Espàrrecs també ha estat sinònim de festa. Els tres concerts de nit del recinte firal van fer ballar 6.500 persones amb els ritmes d’Hotel Cochambre, Mala Vida (que per la pluja de dissabte es va traslladar a diumenge al migdia) i Rumberto.

C

Mostra d’Entitats

Per segon any consecutiu, la Fira també va ser el reflex de la vitalitat del teixit comercial. Dissabte al matí es va celebrar la Mostra d’Entitats. Un total de 41 entitats gavanenques de diferents àmbits han donat conèixer les seves activitats i han amenitzat la Mostra amb tot un ventall d’activitats i actuacions.

manualitats gava

Altres dades que demostren la bona acollida de la 68a Fira d’Espàrrecs van ser les més de 6.700 persones participants en les activitats familiars, així com els 800 visitants al Parc Arqueològic, el Museu i el Refugi Antiaeri, que durant el cap de setmana van celebrar jornades de portes obertes.

Temps d’Espàrrecs continua

La Fira ha estat l’esdeveniment principal de Temps d’Espàrrecs, una àmplia programació al voltant del fruit emblemàtic dels camps gavanencs que s’allargarà fins aquest diumenge per cloure amb una gran festa al Parc de la Torre Lluc.

Redacció / Fotos: Aj. Gavà

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix