L’1 d’abril s’activa la zona taronja a les platges de Gavà

Durant els caps de setmana i festius fins al 25 de setembre, de 9 a 21 hores, només hi podran estacionar els vehicles censats al municipi, així com els vehicles de rènting i cotxes d’empresa de ciutadans de Gavà que han d’estar donats d’alta

El proper 1 d’abril, l’Ajuntament de Gavà activa la zona taronja a les platges de Gavà. Aquest estiu s’incrementa en el nombre de places reservades a veïns i veïnes de la ciutat en ampliar-se als carrers Vandellòs, Cunit (entre c. Blanes i c. Cadaqués) i Labors Agrícoles. En total hi haurà 650 places de zona taronja. Té per objectiu facilitar als residents de Gavà que puguin aparcar al barri marítim. La seva posada en marxa també persegueix incentivar l’ús del transport col·lectiu i reduir el trànsit privat, amb la finalitat de millorar la gestió de la mobilitat en previsió de la important afluència de vehicles a Gavà Mar durant la temporada d’estiu.

taronja 300421 696x477 1

Durant els caps de setmana i festius fins al 25 de setembre, de 9 a 21 hores, només hi podran estacionar els vehicles censats a Gavà, així com els vehicles de rènting i cotxes d’empresa de ciutadans de Gavà que han d’estar donats d’alta. La zona taronja està distribuïda als carrers d’Alcanar, Ametlla, Amposta, Arenys, l’Escala, Cubelles (entre Alcanar i Llevant), Cunit (entre Cadaqués i Palafrugell), Garraf, Labors Agrícoles, Palamós, Palafrugell, Roses, Salou i Vandellòs. D’altra banda, s’habilitarà de nou l’aparcament de l’avinguda Europa no 36, on podran estacionar els vehicles censats a Gavà i els ECO i CERO de qualsevol municipi. En els pròxims dies, els establiments comercials i de restauració de Gavà Mar ja podran oferir als seus clients autoritzacions per estacionar, en nombre i temps limitat, en les zones d’aparcament restringit.

Captura de pantalla 2023 03 31 a las 18.43.08

La zona taronja s’avança al dispositiu de mobilitat sostenible que es posarà en marxa el 3 de juny, tret de sortida de la temporada de platges. Un dispositiu que afavoreix l’ús del transport públic, amb la gratuïtat del servei d’autobús els caps de setmana i festius, i els trajectes a peu i en bicicleta, com a alternatives reals al vehicle privat. Per poder aparcar la bicicleta es disposa d’aparcament en els diferents carrers que donen a la platja i també es disposa de pàrquings de bici a peu de sorra i un bicibox. El dispositiu vol promoure una major fluïdesa i pacificació dels carrers i de l’espai públic. En definitiva, es persegueix cercar l’equilibri entre l’ús lúdic de la platja amb la preservació del caràcter urbà i residencial de Gavà Mar i dels seus valors ambientals.

Redacció / Fotos: Aj. Gavà-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix