Un projecte santboià de ‘bullying’, Premi de Civisme a la Innovació 2022

La Fundació Marianao ha rebut un altre dels guardons per la iniciativa comunitària Marianao té Cor

Sant Boi de Llobregat va ser protagonista en l'acte de lliurament dels Premis Civisme 2022, convocats per la Conselleria de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya. L'Ajuntament va rebre el premi en la categoria d'Innovació gràcies al seu projecte 'Irrupció restaurativa: creació d'aules, famílies, claustres, comunitats i normes immunològiques davant el bullying'. La iniciativa comunitària Marianao té Cor, impulsada conjuntament per la Fundació Marianao i l'Ajuntament, va obtenir el Premi de Civisme a la Virtut Civil i la Cohesió social. La dotació econòmica és, en tots dos casos, de 6.000 euros.

Fit3JogWAAETLjz

El Departament de Drets Socials convoca aquests guardons per reconéixer accions, entitats i persones que aborden el civisme o proposen reflexions i millores socials. L'acte de lliurament es va celebra dilluns passat 28 de novembre.

FiuwaaUWIAEM3J2

El projecte guanyador del Premi Civisme 2022 a la Innovació facilita a la comunitat escolar santboiana eines per abordar els conflictes abans, durant i després que es produeixin. La problemàtica del 'bullying' i les violències escolars s'enfoca mitjançant una metodologia innovadora que combina accions 'immunològiques' (com tallers preventius a les aules) amb accions 'quirúrgiques' per abordar situacions concretes (com ara 'entrevistes afectives' o 'cercles de diàleg). Hi treballen conjuntament el Servei Municipal de Mediació i Restauració Comunitària, la Policia Local i els Mossos d'Esquadra, amb un percentatge d'èxit del 97,8% des que es va posar en marxa fa tres anys. Aquest mateix projecte ja ha guanyat enguany altres dos premis: el Premi ADR Justícia 2022 a la millor iniciativa d'una administració pública en matèria de mediació i resolució de conflictes (concedit pel Departament de Justícia de la Generalitat) i el VI Premio de Buenas Prácticas Municipales en la mejora de la Convivencia Escolar (atorgat per la FEMP i el Ministeri d'Educació i FP). A més, el programa forma part del Banc de Bones Pràctiques dels Governs Locals (de la Federació de Municipis de Catalunya i la Fundació Carles Pi i Sunyer).

FirA5yPWAAAWEBD

La iniciativa Marianao té Cor -Territori Comunitàriament Responsable, impulsada conjuntament per la Fundació Marianao i l'Ajuntament, va obtenir el Premi de Civisme a la Virtut Civil i la Cohesió Social. Aquest premi reconeix persones o organitzacions que destaquen per l'excel·lència de la seva tasca i la trajectòria cívica i per actuacions que afavoreixen la cohesió social i de servei al país. Marianao té Cor aplega persones i institucions per donar resposta a les necessitats socials d'aquest barri de Sant Boi en els àmbits de l'educació, la salut i la convivència i per treballar en la construcció d'un barri més inclusiu, cohesionat i participatiu.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Boi de Llobregat-Dep. Drets Socials

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
214

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix