Les escoles de Sant Boi reben més de seixanta ordinadors recondicionats

El Taller TIC de la Fundació Marianao, amb la col·laboració de l’Ajuntament, reuneix joves, adults i gent gran de la ciutat que aprenen a reparar ordinadors i posar-los a punt per a després cedir-los a aquelles persones, centres educatius i entitats que els necessiten

Per donar una segona vida als ordinadors en desús, el Taller TIC de la Fundació Marianao de Sant Boi de Llobregat es reuneix setmanalment joves, adults i gent gran de la ciutat que aprenen a reparar ordinadors i posar-los a punt per a després cedir-los a aquelles persones, centres educatius i entitats que els necessiten.

juani taller tic marianao

Amb l’objectiu de fer créixer aquesta iniciativa i crear canals estables d’entrada i de sortida d’ordinadors, enguany el Servei de Ciutat Educadora de l’Ajuntament de Sant Boi i la Fundació Marianao han començat a treballar conjuntament: des del consistori es detecten quines són les necessitats de les escoles pel que fa a l’equipament informàtic i la Fundació Marianao, després de reparar i condicionar ordinadors donats, els instal·la allà on els centres educatius els necessiten.

Des del passat mes de febrer, s’han donat un total de 62 ordinadors a les escoles Antoni Gaudí, Marianao, Ciutat Cooperativa, Massallera, Amat Verdú, Casablanca, Vicente Ferrer i Barrufet, que gràcies a la iniciativa han pogut renovar o ampliar el nombre d’ordinadors a les seves aules.

EoJ73aBXMAM3GrN

“Treballant amb l’Ajuntament hem aconseguit incrementar el nombre d’ordinadors que rebem i també que es reutilitzin allà on són més necessaris. Ells detecten quines són les necessitats de les escoles de la ciutat i des del Taller TIC en donem resposta. A més, ens ajuden a traslladar els ordinadors amb vehicles municipals, quan abans cada vegada que havíem de fer una nova instal·lació ens calia llogar furgonetes, amb la despesa que això comporta. Ara la logística s’ha fet més fàcil” explica Judit Blanco, coordinadora de l’Àrea de Participació i Comunitat de la Fundació Marianao.

Per part de l’Ajuntament de Sant Boi també es valora molt positivament l’aliança establerta: “parlar d’economia circular o de no malbaratar els nostres recursos té plena vigència, i portar-ho a la pràctica des de la col·laboració entre Administració local, tercer sector i ciutadania per donar resposta a necessitats dels centres educatius, té sentit plenament i ha resultat ser una solució tangible i enriquidora per a totes les parts i participants” diu Carles Peidró, de la Unitat de Centres Educatius.

reparacio ordinadors fundacio marianao

L’Ajuntament de Sant Boi, la UPC i TV3 són algunes de les institucions que han donat els ordinadors que han reemplaçat per nous, per donar-los una altra vida a través del Taller TIC de la Fundació Marianao. Si la teva organització o empresa també vol sumar-se a aquesta iniciativa, escriu-nos a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i reutilitzarem el vostre equipament informàtic.

Redacció / Fotos: Fundació Marianao

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
213

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix