Sant Boi, ciutat referent en la transició cap al vehicle elèctric

L'alcaldessa, Lluïsa Moret, valora l'acció conjunta amb els agents socials i econòmics del municipi 

L'Ajuntament de Sant Boi va organitzar el passat divendres, dia 27 de maig, la 'Jornada Vehicle Elèctric: perspectives de futur i visions compartides'. Experts en automoció, empreses del sector i institucions es van aplegar al Coboi lab per compartir reflexions i experiències sobre el canvi de model que viu el sector de l'automoció.

L'alcaldessa, Lluïsa Moret, va afirmar a l'acte de presentació que "Sant Boi vol ser referent en el procés de transició ecològica", un procés vinculat a l'evolució present i futura del vehicle elèctric. En aquest sentit, va emmarcar la celebració de la jornada en el paper de lideratge de Sant Boi, com a "municipi pilot de les agendes urbanes de Catalunya i Espanya", en el camí cap a ciutats més saludables i sostenibles. 

Jornada vehicle elèctric SB 2

També va situar la jornada com una acció d'àmbit local vinculada a la tasca del Pacte de ciutat per a nou impuls social i econòmic de Sant Boi. Aquest compromís col·lectiu, que aplega esforços de les forces polítiques i els agents socials i econòmics del municipi, compta amb un grup de treball dedicat específicament al futur del vehicle elèctric a la ciutat. 

Per fer possible el procés de transició cap a una nova mobilitat, va dir Lluïsa Moret, "és indispensable implicar els ciutadans i les ciutadanes perquè se'n sentin part". També va recordar, en relació al vehicle elèctric, que "cal oferir no només producció, sinó també comercialització i serveis.".

Toni Mora, vicepresident de l'associació de concessionaris Sant Boi Motor i membre del grup de treball sobre el vehicle elèctric del Pacte de Ciutat, va explicar que és necessari "socialitzar el vehicle elèctric i fer possible que tothom pugui circular amb ell". "Hem de transformar els nostres models de negoci", va afegir, "per passar de ser venedors de cotxes a donar serveis a la ciutadania". Finalment, va apostar per "fer de Sant Boi un centre d'experimentació de la mobilitat sostenible."

Amb més de vint anys de trajectòria conjunta, el conjunt de concessionaris de Sant Boi representa més del 90% de les marques comercials existents a Espanya. Ara, el moment actual convida a fer un pas qualitatiu envers la transformació del sector. 

Durant la jornada van tenir lloc ponències amb testimonis de representants de diferents sectors i taules de diàleg per compartir visions sobre les perspectives de futur del vehicle elèctric. El tinent d'Alcaldia de Ciutat Sostenible i Saludable, José Ángel Carcelén, es va encarregar de la cloenda de l'acte. 

Redacció / Fotos: Aj. Sant Boi

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
213

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix