Es posarà la quarta vacuna Covid-19 als majors de 80 anys

Serà a la pròxima tardor i, “en principi començaríem per aquesta edat”, segons el conseller de Salut, Josep Maria Argimon

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha avançat que la propera tardor es començarà a vacunar amb la quarta vacuna de la Covid-19 els majors de 80 anys a Catalunya. Argimon ha explicat que “segurament, encara no està decidit, la quarta dosi la posarem a les persones més grans de 80 anys a la tardor. En principi, començaríem per aquesta edat.”

28.10.2020

També ha explicat que la vacuna de l'empresa farmacèutica catalana Hipra “està en una molt bona situació i posició” per superar la fase d'avaluació de l'Agència Europea del Medicament i que es podria aplicar d'aquí a un any, si tot va bé. A més, ha alertat que la pandèmia de la Covid-19 “ens ha donat una treva”, però que “molt probablement vindrà un repunt”.

Respecte al certificat covid per viatjar, ha considerat que “no té cap sentit” després de la retirada de les mascaretes en interiors i ha criticat, encara que amb matisos, que es mantingui aquesta mesura en els vols a Espanya.

photo5204013368220955020 760x428 1 2

“Jo crec que la mascareta en vols europeus, que són poques hores, és el mateix que en el transport públic. Jo sóc partidari de la mascareta, però no del certificat digital covid. Ara, si Europa ja ha retirat la mascareta, no faria diferències” entre països, per no confondre els ciutadans.

El conseller ha reconegut que algunes de les mesures restrictives preses durant aquests dos anys de pandèmia, com el toc de queda, “no han tingut sentit” i que s'han afectat “molts drets i llibertats.”

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Radiografia de la dona treballadora al Baix Llobregat

Augmenta de manera generalitzada la taxa d’ocupació i disminueix la distància entre la taxa d’ocupats i ocupades
234

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix