S’obre la vacunació de la dosi de record per a la franja de 50 a 54 anys

Salut ho va fer ahir per als de 55 a 59 anys i prioritza per les persones de 60 anys o més, així com els vacunats de qualsevol edat amb Astrazeneca i Janssen

El Departament de Salut ha obert avui la vacunació de la dosi de record per a totes les persones d’entre els 50 i 54 anys, que ja poden demanar cita a través del portal vacunacovidsalut.cat. Ahir es va fer efectiva la franja d’edat d’entre 55 i 59 anys. La dosi de record augmenta la immunitat, l’allarga i ajuda a reduir el risc d’ingressar a l'hospital a causa de la Covid-19.

6218

Paral·lelament, Salut també prioritza la dosi de record per a les persones de 60 anys o més, perquè és el grup d’edat que pot rebre més complicacions en cas d’infecció. També prioritza la dosi de record als vacunats amb Astrazeneca i de Janssen de qualsevol edat que faci més de tres mesos de la darrera dosi, tal com van avançar ahir en roda de premsa la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, i la directora del Servei Català de la Salut, Gemma Craywinckel.

14547cdc 6d23 4b77 a243 954c1ec00a86

Cal recordar que els nivells de protecció poden començar a disminuir amb el temps. La dosi de record és també la prevenció més efectiva davant la nova variant de l’òmicron.

Cita prèvia

Salut continua demanant a la població que demani hora per vacunar-se a través del portal vacunacovidsalut.cat. A partir d’ara, ja no s’oferten punts de vacunació sense cita prèvia, perquè amb l’ampliació dels col·lectius a rebre la dosi de record, és més necessari poder organitzar l’operativa. A més, hi ha prou disponibles per poder agafar cita prèvia.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix