El Govern impulsa noves mesures per frenar el creixement de l’òmicron

Proposa limitar les trobades a un màxim de 10 persones, implementar novament el toc de queda (de la 1 de la nit fins a les 6 de la matinada), tancar l’oci nocturn i reduir els aforaments al 50% a l’interior dels establiments de restauració, i al 70% en el cas del comerç, gimnasos i cultura

El Govern ha decidit a aplicar noves mesures per frenar el creixement de la pandèmia que avança sense fre a Catalunya, impulsada per la variant òmicron. Amb aquest objectiu, l’Executiu català proposa limitar les trobades a un màxim de 10 persones, implementar novament el toc de queda ( de la 1 de la nit fins a les 6 de la matinada), tancar l’oci nocturn i reduir els aforaments al 50% a l’interior dels establiments de restauració, i al 70% en el cas del comerç, gimnasos i cultura.

oKkFCwUG

dinar de nadal

El Govern presentarà la resolució amb aquest paquet de mesures al Tribunal Superior de Justícia perquè les validi i, per tant, puguin entrar en vigor a partir de la nit de dijous que ve a divendres. L’Executiu català preveu que la resolució tingui una vigència de quinze dies, i sigui revisada un cop complert aquest termini de temps.

780 0008 6067866 65c4df05de87f0acee142fdc7264dec7

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha explicat que aquestes mesures tenen l’objectiu de reduir la interacció i la mobilitat, “perquè és la manera amb què es transmet el virus”. Ha assegurat que són “mesures necessàries” després de constatar que en la darrera setmana el nombre de contagis a Catalunya s’ha doblat. “Hem crescut un 100% aquesta setmana”, ha alertat el conseller, amb la previsió, ha afegit, que en les properes hores es pugui superar el rècord diari de contagis de tota la pandèmia (que fins ara s’havia assolit el mes de juliol passat, amb 10.000 contagis diaris).

7e302945 5415 4f21 9666 e8a26616b8a6

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha afirmat que “més enllà d’incrementar les terceres dosis s’imposen noves restriccions. És necessari, urgent i imprescindible reduir la mobilitat i la interacció entre persones que no són grup bombolla”. Plaja, després de reconèixer que el Govern és conscient de l’impacte que generen sempre les limitacions, ha afirmat que “els experts ho deixen clar, si no es prenen mesures amb caràcter urgent, l’impacte de la pandèmia serà molt pitjor que tots els impactes econòmics, socials o emocionals que aquestes mesures sabem que poden provocar.”

En el camp econòmic, la portaveu també ha anunciat que el Govern ja treballa a organitzar línies de suport per a tots els sectors afectats. Plaja ha manifestat que “més que mai és imprescindible que arribin els recursos del Fons Covid.”

Redacció / Fotos: Salut-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix