Les residències i centres de dia de gent gran de Cornellà es blinden

El Departament de Salut estableix diverses mesures preventives contra la COVID-19 entre les quals se suspenen ingressos, visites i sortides

Els centres residencials i centres de dia de Cornellà de Llobregat estan en alerta contra un augment de casos positius de la COVID-19. L’aparició de brots a l’Hospitalet de Llobregat ha fet que el Departament de Salut de la Generalitat extremi les mesures donant instruccions a adoptar per part dels centres residencials i de dia de gent gran.

Captura de pantalla 2020 07 13 a las 11.47.52

A les darreres setmanes s’han detectat, confirmat i notificat diversos brots de coronavirus en alguns municipis de la Regió Sanitària Metropolitana Sud. Tot i que les dades, segons Salut, mostren control epidemiològic respecte al virus, es considera a causa de la mobilitat interna laboral i social dels habitants amb proximitat, i amb l’objectiu de minimitzar el risc en els grups de població més vulnerables, incrementar les mesures de protecció als centres residencials i centres de dia ce gent gran.

Mesures

En aquestes poblacions, i en l’àmbit dels centres residencials d’atenció a la gent gran se suspenen els ingressos, les visites i les sortides. Es pot permetre la visita en casos d’urgència o necessitat justificada, tot preservant el dret d’acompanyament al final de la vida, i sempre amb les mesures de protecció recomanades.

A més en aquests centres es crearan unitats de convivència estables d’entre 15 i 20 residents, amb separació entre elles, als efectes del desenvolupament d’activitats grupals i sortides als equipaments exteriors de la residència (terrasses, jardins, etc).

image gallery close up

Se suspèn l’activitat dels centres de dia de gent gran, sense perjudici que es puguin valorar l’atenció a casos específics si tenen necessitats socials especials.

Aquestes mesures es podran adaptar, segons la situació i les característiques de cada residència, en funció de les indicacions de l’autoritat sanitària.

Redacció / Foto: Arxiu-BTV

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Radiografia de la dona treballadora al Baix Llobregat

Augmenta de manera generalitzada la taxa d’ocupació i disminueix la distància entre la taxa d’ocupats i ocupades
234

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix