Cornellà formarà part de la Xarxa de Municipis LGBTI

El Ple va aprovar per unanimitat la proposta del grup municipal Cornellà en Comú-Crida per Cornellà

El Ple municipal de Cornellà de Llobregat va aprovar, a proposta del grup municipal de Cornellà en Comú-Crida per Cornellà, adherir-se a la Xarxa de Municipis LGBTI de Catalunya. La moció, que ja tenia el vistiplau de la Comissió Informativa de Polítiques Socials i Comunitàries, va rebre el suport de tots els grups polítics municipals.

El regidor Ángel Camacho va recordar que aquesta xarxa, presentada amb motiu del 28 de Juny, diada per l’alliberament lèsbic, gai, bi, trans i intersex, ja està formada per més d’una vintena de municipis i que pot constituir una eina molt potent per encarar les polítiques LGBTI a la nostra ciutat. De la mateixa manera, va fer esment de la moció contra l’assetjament escolar i la LGBTIfòbia aprovada al juliol de 2015 i, a més, va recordar que el projecte de pressupostos de la Generalitat de Catalunya tenen un marcat caràcter antisocial i no inclouen cap partida per desenvolupar la llei 11/2014 contra la LGBTIfòbia, amb la qual cosa es fa molt necessària la implicació activa i compromesa dels ajuntaments.

Municipalització dels serveis públics

D’altra banda, el Ple va rebutjar la moció de Cornellà en Comú-Crida per Cornellà per estudiar la possibilitat de municipalitzar els serveis públics externalitzats. El regidor Vidal Aragonés, encarregat de defensar la moció, va deixar molt clar que “el que es demana no és recuperar la gestió directa de tots els serveis municipals gestionats actualment per empreses privades, sinó avaluar-ne factors com la qualitat o els costos per tal de determinar si és convenient iniciar un procés de recuperació”. El PSC, Ciudadanos i el PP van argumentar el seu vot en contra assegurant que és impossible que l’Ajuntament assumeixi la gestió directa de molts serveis, que la moció tenia per finalitat criminalitzar el sector privat o fins i tot que tindria conseqüències com deixar els infants sense escola i sense menjador.

Des del principal grup de l’oposició es va reptar aquests partits a “estudiar la gestió dels serveis externalitzats, que és el que demana la moció, i demostrar els seus arguments amb fets i amb dades”, però no es va obtenir resposta, segons Cornellà en Comú. Alhora, es va posar l’exemple de Terrassa, governada pel PSC i que ja ha iniciat els tràmits per municipalitzar l’aigua, o el de Lleó, governada pel PP i que recentment va recuperar el servei de neteja i recollida d’escombraries estalviant-se 8 milions d’euros.

ERC i ICV-EUiA, per la seva banda, van presentar diverses esmenes que Cornellà en Comú-Crida per Cornellà va acceptar, reconeixent “que vénen a completar i fins i tot a millorar tècnicament el contingut de la moció”. Finalment aquests dos grups van votar a favor de la moció.

La moció alternativa del PSC, que tal com va afirmar Vidal Aragonés “no tenen res a veure amb la moció original presentada per aquest grup” i que negava de manera clara qualsevol possibilitat de recuperar la gestió pública directa de determinats serveis, no va ser aprovada perquè no obtenir el suport de cap altre grup.

Final del formulario

Redacció / Foto: Arxiu

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
224

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix