Visites a domicili per combatre la pobresa energètica a Sant Boi

Un projecte municipal proposa actuacions de millora a les llars i tràmits per reduir el cost de les factures

L'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat ha posat en marxa un nou projecte adreçat a persones i famílies que estan en situació de vulnerabilitat o pobresa energètica. Un equip format per dos agents energètics i una treballadora social fa visites a domicili per analitzar les instal·lacions d'energia i els hàbits de consum a la llar i proposar actuacions de millora i comportaments més eficients. L'objectiu principal del projecte és capacitar les persones ateses perquè puguin gestionar de manera més eficient els consums d'energia i reduir l'import de les seves factures.

L'equip d'agents energètics visita cada llar dues vegades. Durant la primera visita, observen la situació de l'habitatge i els consums facturats i recomanen mesures per millorar l'eficiència energètica i el confort climàtic. També informen sobre els tràmits que es poden fer per rebaixar costos (bons socials, disminució de la potència contractada, bonificació del rebut de l'aigua per tram de consum...). Durant la segona visita es duen a terme les millores al domicili o es revisen i confirmen les gestions realitzades. L'equip també s'encarrega, si és necessari, d'acompanyar les famílies a l'hora de fer gestions amb les empreses subministradores.

Les mesures recomanades més habitualment són la substitució de bombetes incandencents per altres amb tecnologia LED, la instal·lació d'atomitzadors a les aixetes o la col·locació de rivets a les finestres (aïllament tèrmic). L'Ajuntament assumeix el cost de les actuacions, que com a mitjana tenen un import d'entre 40 i 50 euros per habitatge. Els tràmits per reduir el cost de les factures poden representar entre 10 i 20 euros més d'estalvi mensual per a les famílies. Les persones beneficiàries signen un document en què es comprometen amb l'Ajuntament a mantenir al llarg del temps les millores realitzades.

Pla d’ocupació

Així, el consistori baixllobregatí ha contractat per sis mesos les tres persones que fan les visites, gràcies a un pla d'ocupació finançat per l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Són persones que, com moltes altres amb motiu de la crisi econòmica, tenien dificultats per accedir al mercat de treball. D'aquesta manera poden formar-se i adquirir experiència laboral en un sector amb expectatives de creixement.

Final del formulario

Redacció / Foto: Aj. Sant Boi de Llobregat

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix