La Diputació de Barcelona vol recuperar camps de cultiu del Parc Agrari

Ha obert una convocatòria de subvencions per tornar a l’activitat les superfícies abandonades o sense aprofitament agrícola

La Diputació de Barcelona ha obert una convocatòria de subvencions per a la recuperació de camps del Parc Agrari del Baix Llobregat. L'objectiu de la convocatòria és finançar projectes i activitats que recuperin camps per al cultiu productiu. La superfície mínima d'un camp abandonat per ser objecte de l'ajut és de 4.000 m2. En cas de nova instal·lació o ampliació d'una explotació adjacent, aquesta superfície és de 3.000 m2.

El programa disposa d'un pressupost total de 18.000 euros i els imports màxims de la subvenció resulten de l'aplicació dels percentatges sobre la despesa total subvencionable en funció de les circumstàncies de la persona o empresa beneficiària i de l'actuació que preveu realitzar, amb un màxim de cinc mil euros. El termini de presentació de les sol·licituds finalitza el 17 de febrer.

7043317

Es consideren camps abandonats els terrenys que no han estat objecte de cultiu agrícola en els darrers dos anys. S'inclouen també aquells terrenys amb presència d'arbres fruiters o d'altre tipus sempre que no hagin estat objecte d'aprofitament o cultiu en l'esmentat període. També s'inclouen aquells terrenys sense aprofitament agrícola que, per causa d'un ús anterior, han patit una modificació del relleu o del sòl, o hi ha elements vegetals o materials impropis per al cultiu agrícola del sòl.

També tenen la consideració de camp a recuperar aquells que tot i estar cultivats, precisen una correcció física del terreny per tenir condicions que permetin una capacitat productiva equiparable amb la del seu entorn, com ara l'aportació de terres per aixecar el nivell en zones fàcilment inundables o per millorar sòls degradats, la formació de valls de desguàs o la formació de bancals o explanació.

Així mateix, també pot ser objecte d'ajut la millora dels camps en els quals havent-se produït un canvi en la titularitat de la tinença, sigui de lloguer o propietat no més enllà de dotze mesos abans de l'aprovació definitiva d'aquestes bases, el nou titular faci millores en el terreny per tal d'adaptar-la a la nova explotació.

Final del formulario

Redacció / Fotos: Arxiu

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix