El Parc Sanitari Sant Joan de Déu premiat en l'aniversari del CatSalut

Ha estat guardonat pel projecte 'Equip TAC de Primer la Llar (Housing First) a Barcelona', centrat en el seguiment psiquiàtric comunitari de persones amb trastorns mentals i situació de sense llar

El Palau de Congressos de Barcelona va acollir aquesta setmana la jornada commemorativa dels 25 anys del CatSalut sota el lema '25 anys al Servei del Sistema Nacional de Salut de Catalunya: Mirem cap al futur".

Durant la Jornada es van presentar algunes de les més de 450 experiències innovadores que han aportat els professionals al voltant dels quatre eixos prioritaris del sistema de salut: intervenció comunitària i intersectorial; serveis en xarxa; participació dels professionals i la ciutadania i salut mental. Sis d'aquestes experiències han rebut aquesta distinció, entre les quals es troba la presentada pel Parc Sanitari Sant Joan de Déu en col·laboració amb la Fundació Sant Pere Claver- SUARA, l'Ajuntament de Barcelona direcció de persones vulnerables, Sant Joan de Déu Serveis Socials, el Departament de Salut i el Pla Director de Salut Mental: el projecte 'Equip TAC de Primer la Llar (Housing First) a Barcelona'.

El model 'Primer la Llar'

És l'adaptació catalana de l'exitós model americà Housing First. Aquest projecte es va començar a implementar el mes de juny de l'any 2015 a la ciutat de Barcelona, des de l'Ajuntament de la Ciutat Comtal.

L'equip ESMeSS (Programa de Salut Mental en les persones Sense Sostre) del Parc Sanitari Sant Joan de Déu duu a terme el seguiment psiquiàtric comunitari de les persones amb trastorns mentals i situació de sense llar que presenten necessitats socials associades al problema d'habitatge. Es tracta d'un projecte que s'inscriu en la xarxa de serveis i equipaments que ofereix la ciutat i que facilita l'accés immediat a l'habitatge, amb caràcter estable. A partir de la ubicació de la persona en un immoble, s'inicia un procés d'acompanyament i d'intervenció socioeducativa amb l'objectiu d'apoderar la persona per tal que esdevingui autònoma.

L'àmbit de gestió d'aquest servei es divideix en dos lots de 25 habitatges cadascun. Cada un dels lots és independent, amb una utilització separada de l'altre i constitueix una unitat funcional per si mateix. Durant l'any 2015 es van posar en marxa 12 habitatges individuals. Durant el 2016 aquesta xifra s'ha ampliat fins assolir els 50 habitatges individuals disponibles actualment a la ciutat de Barcelona.

Aquest reconeixement al projecte 'Primer la Llar' palesa una de les prioritats actuals del Departament de Salut com és la lluita contra les desigualtats, l'atenció preferent  als col·lectius més vulnerables i la necessitat de prioritzar l'atenció a les malalties mentals.

Redacció / Foto: Parc Sanitari Sant Joan de Déu

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix