Recibaix obre la seva primera Botiga Amiga a Cornellà

L’objectiu de la botiga, que ofereix roba de segona mà i restes d’estoc, és crear llocs de treball per a persones en risc d’exclusió social.

Aquesta setmana s’ha inaugurat el primer establiment de “Botiga Amiga” a Cornellà de Llobregat impulsat per Recibaix (empresa d’inserció històrica en el territori nascuda de la inquietud de les famílies i voluntaris de la Coordinadora contra la Marginació) i la Fundació Formació i Treball. La botiga és la primera mostra del projecte comú d’ambdues entitats.

Botiga Amiga és una xarxa d’establiments comercials que afavoreix la inserció laboral de persones en risc d’exclusió social alhora que treballa per la reutilització i reciclatge de roba usada. Per tant, els ingressos generats d’aquestes botigues permeten fer sostenible un dels eixos principals de l’acció social que desenvolupen Recibaix i la Fundació Formació i Treball: la creació de llocs de feina dirigits als col·lectius més desfavorits de la societat.

D’aquesta manera, la venda al detall de roba de segona mà, a més d’oferir un contracte directe i estable a persones que tenen més difícil accedir a una primera o segona oportunitat laboral (a formació i adquisició d’experiència professional) destaca com una eina mediambiental per allargar la vida a peces de roba que estan en perfecte estat per al seu ús. A més d’aquestes botigues solidàries, la Fundació compta amb una xarxa de serveis (escola – restaurant, menjador social, bugaderia industrial, aparcaments de bicicletes....), la gestió d’aquests va permetre el 2015 donar feina a 257 persones vulnerables.

Durant l’acte d’inauguració de la botiga, Antonio Balmón, alcalde de Cornellà de Llobregat, ha valorat molt positivament “la tenacitat i l’ímpetu de la Coordinadora en la posada en marxa dels orígens de Recibaix”, així com aquest pas endavant que dóna la iniciativa a través de la participació de la Fundació Formació i Treball. Les paraules de l’alcalde durant la jornada, reafirmen el seu compromís amb Recibaix per cercar oportunitats per afavorir la inclusió laboral de persones desfavorides del territori.

Roba amb segona vida

La roba de Botiga Amiga prové del projecte roba amiga, iniciativa dedicada a la recuperació i gestió del residu tèxtil que realitza el servei de recollida de roba usada a més de 150 municipis de les províncies de Barcelona i Tarragona. A través de la instal·lació de 838 contenidors i serveis de recollida a domicili a ciutats com Barcelona, recupera anualment més de 4.200 tones de residu tèxtil. El sistema de recuperació del residu tèxtil permet generar llocs de treball pels col·lectius més desfavorits de la societat en les diferents fases del procés productiu: recollida, selecció i condicionament, distribució i venda al públic.

Redacció / Foto: Aj. Cornellà de Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
224

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix