Aliança per reclamar millores en el transport públic a la plana del Delta

Quatre ajuntaments (Castelldefels, Gavà, Sant Boi i Viladecans) així com agents econòmics i socials creen una plataforma per donar sortida a les seves reivindicacions.

El campus de Castelldefels de la Universitat Politècnica de Catalunya ha acollit aquest matí la presentació de la Plataforma per al Foment de la Mobilitat i el Transport Públic de la Plana i el Delta del Llobregat. Els Ajuntaments de Castelldefels, Gavà, Sant Boi i Viladecans, a més dels sindicats UGT i Comissions Obreres (CCOO), la Cambra de Comerç i les patronals PIMEC i AEBALL han fet públic un manifest en el qual assenyalen les infraestructures necessàries per donar servei a aquesta zona de creixement econòmic.

Les demandes

Entre els projectes imprescindibles es recupera l'anomenat 'Metro del Delta', una connexió ferroviària soterrada que uniria els quatre municipis i que, tot i estar aprovada des del 2010, no ha iniciat cap tipus de treball. També reivindiquen el carril bici i el bus segregat a la carretera C-245 i la interconnexió amb transport públic dels polígons industrials de la zona i l'UPC. A més, la Plataforma ha reclamat una reunió urgent amb el Conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, que esperen que se celebri les pròximes setmanes.

L'alcaldessa, Lluïsa Moret, ha destacat la prioritat d'aquesta reivindicació històrica per la necessitat urgent de comptar amb un transport públic que respongui a les demandes de mobilitat de la ciutadania i dels sectors econòmics. L'alcaldessa també ha posat de relleu que es tracta d'una reclamació conjunta dels agents socials i econòmics de la comarca feta "amb voluntat d'acord i de diàleg". D’altra banda, l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha qualificat aquestes demandes de millores en el transport com a “històriques” i ha defensat que “ens toca ja al nostre territori rebre un retorn per part de les administracions competents perquè des dels Ajuntaments hem fet la feina, hem estat especialistes a cobrir les necessitats dels ciutadans tot i que moltes vegades no teníem ni les competències ni els recursos”. Mentrestant, l’alcaldessa de Castelldefels, Candela López, ha assegurat que “el que fem amb aquesta proposta és apostar per un model diferent de mobilitat més sostenible i més eficient, també sumant a la lluita contra el canvi climàtic que és evident que és necessari que engeguem aquest projecte compartit entre els diferents territoris per connectar la nostra comarca però també per defensar un altre model de transport en aquesta línia.”

Redacció / Foto: Aj. Sant Boi

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix