Clou el desè aniversari del Servei Municipal de Mediació Ciutadana

La finalitat d’aquesta edició, que s’ha dut a terme a Sant Boi de Llobregat, ha estat sensibilitzar dels efectes negatius de les actuals ideologies de l'odi.

Amb un seguit d'actes en la Setmana de la Mediació i la Convivència es va posar el punt final a la celebració dels deu anys del Servei Municipal de Mediació Ciutadana de Sant Boi de Llobregat. L'alcaldessa, Lluïsa Moret, va presentar el 5è Fòrum local de Convivència celebrat ahir al casal de barri Can Massallera que va aplegar més de 250 joves de secundària, 30 docents, 7 centres educatius d'ESO i les entitats: Fundació Marianao, Centre Obert Don Bosco i l'Esplai Eixida. Enguany, el lema de trobada "No Hate, ideologies de la diversitat i convivència." La finalitat d'aquesta edició ha estat sensibilitzar dels efectes negatius de les actuals Ideologies de l'odi.

Cinefòrum

La setmana de la Mediació i la Convivència va començar amb un cinefòrum al casal de barri Cal Ninyo amb el film "El hombre de al lado", en el que va sorgir un interessant debat entorn de la convivència veïnal. A l'equipament de La Gralla es va fer una reflexió, a partir de les experiències de tres serveis de mediació municipals amb una llarga trajectòria (Hospitalet, el Prat i Sant Boi), sobre noves tendències i nous reptes de la mediació als municipis.

Taula rodona

D’altra banda, la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer va acollir una taula rodona amb la presència de dos experts de la convivència i la mediació: el doctor Juan Antón Mellón i la professora Maria Munné. L'objectiu de l'acte era elaborar una estratègia de convivència al municipi i redefinir les línies del servei municipal de mediació ciutadana. L'acte va comptar amb la participació de tècnics i tècniques municipals, entitats de la ciutat i d'altres professionals relacionats amb la mediació.

Avui divendres s'ha fet un teatre-fòrum sobre els conflictes de veïns i l'estigma en salut mental. L'obra teatral "2º segunda" ha estat creada i protagonitzada per l'Associació Imagina-Teatre amb la col·laboració del Servei Municipal de Mediació Ciutadana.

Conta contes

El darrer acte es farà aquesta tarda, a les 18 h, a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer amb el conta contes "Els diàlegs màgics, resolem confictes" adreçat a infants fins a 12 anys i famílies. L'acte anirà a càrrec d'Eugènia González, actriu, directora i professora de teatre.

Redacció / Foto: Aj. Sant Boi


 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
224

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix