El 48,3% de la població activa de la comarca el 2015 eren dones

La participació de les dones en el mercat laboral ha augmentat a la comarca en els darrers anys, i també s’ha reduït el diferencial en la taxa d'activitat respecte a la dels homes.

L'Observatori Comarcal del Baix Llobregat ha presentat una anàlisi de l'evolució per sexe de la població activa, ocupada i aturada registrals a la comarca. A partir de la metodologia de càlcul de la taxa d'atur registral, es presenta en aquesta nova nota de conjuntura laboral una estimació de dades fins ara no publicades per l'Observatori en els seus informes, com ara la població activa i ocupada registrades per sexe. Així, les dones representen el 2015 el 48,3% del total de la població activa de la comarca, mentre que el 2008 eren el 44,5%.

Població activa

La participació de les dones en el mercat laboral ha augmentat a la comarca en els darrers anys, i també s’ha reduït el diferencial en la taxa d'activitat respecte a la dels homes. La taxa d’activitat registral de les dones es situa el 2015 en el 69,3% de les dones de 16 a 64 anys (l’any 2008 era del 62,7%). Tot i això, continua per sota de la taxa d’activitat masculina (73,8% el 2015).

Població ocupada

Pel que fa a l’ocupació, la situació de les dones encara es troba per sota de la dels homes tot i que també s’ha donat una tendència d’igualació en aquest sentit. Tot i això, també cal matisar que en els dos darrers anys la recuperació de l’ocupació ha anat més per la part dels homes que de les dones. Així, l’any 2015, les dones suposen el 47,3% del total de població ocupada de la comarca, mentre que el 2008 eren el 43,9%. D’altra banda, la taxa d’ocupació registrada femenina de la comarca (57,9%) ha crescut en els darrers 7 anys, tot i que encara es troba per sota de la taxa d’ocupació registrada masculina (64,2%)

Atur registrat

Finalment, en termes d’atur registrat, les dones presenten també uns pitjors indicadors que els homes. Pel que fa al pes sobre el total d’atur, hi ha més dones en atur en termes absoluts que homes, i aquest diferencial també s’observa (i s’ha eixamplat en els darrers anys) en la taxa d’atur registral. Tanmateix, la proporció d’atur de llarga durada (més d’1 any d’inscripció) és superior entre les dones (48,1%) que entre els homes (38,3%).

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
221

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix