Es posen en marxa els nous Plans Locals d’Ocupació a Cornellà

El consistori ha creat els primers 100 nous llocs de treball temporal per a persones en situació de vulnerabilitat o en situació d’atur de llarga durada, dels  200 previstos al llarg del 2016.

Amb el nou any, l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat ha posat en marxa els nous Plans Locals d’Ocupació amb la contractació d’un centenar de persones, per un període de sis mesos. Una mesura que pretén millorar i fomentar l'ocupació, així com contribuir a rebaixar la taxa d'atur al municipi, que es situa en un 16%, una xifra encara alta tot i que hagi experimentat una lleugera davallada en els últims mesos. L’Ajuntament té previst contractar temporalment a 200 persones durant 2016.

Dotze nous professors

Una part dels treballadors contractats es destinaran a reforçar l’àmbit educatiu, una de les prioritats del govern municipal, amb l’objectiu de reduir el fracàs escolar i atendre les necessitats de l’alumnat. En total seran vint-i-vuit persones. Per una banda, s’han contractat 12 professors per donar suport a l’estudi assistit a les escoles i instituts per a aquells alumnes amb dificultats per a fer un seguiment educatiu òptim. Moltes famílies manquen dels ingressos necessaris per pagar classes de reforç o activitats extraescolars als seus fills. Aquest servei, permet que els alumnes millorin el seu rendiment i faciliten la seva integració al conjunt de l’aula.

A més, per donar suport a l’ensenyament de llengües s’han contractat dos docents per donar suport a la comunitat educativa de l’Escola Oficial d’Idiomes. També s’han contractat dos traductors en llengua àrab per donar assistència a processos d’acollida de famílies, cinc persones per donar suport i atenció als serveis administratius dels centres educatius de la ciutat i set més per a dinamitzar i impulsar les biblioteques escolars.

Altres àmbits

D’altra banda s’han contractat deu persones per realitzar les tasques d’agents cívics a prop de centres educatius, per tal de fer tasques d’informació, sensibilització i pedagogia en les sortides de les escoles de la ciutat, dirigint-se principalment a pares i mares.

També, s’han contractat set persones que estaven a l’atur, peons de la construcció, manteniment i rehabilitació,  per a la realització de tasques de manteniment de l’espai públic. La seva funció se centrarà en la conservació del mobiliari urbà, dels parcs, dels jardins i de l'enllumenat; també realitzaran petites obres de manteniment d'edificis i equipaments públics, com ara col·legis i instal·lacions esportives.

La resta dels plans d’ocupació donaran suport a diferents projectes de joventut, als serveis d’inserció laboral, així com a la tasca d’informació i captació de dades digitals o de suport administratiu a diferents projectes municipals.

Redacció / Foto: El Periódico

 

 


 

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
216

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix