L'AMB vol promocionar la bicicleta i ampliar la xarxa ciclable

L'organisme metropolità invertirà 2 milions d'euros per subvencionar la construcció de nous carrils bici als municipis i obrirà una nova convocatòria de subvencions de 250 € per a particulars per a l'adquisició de 1.000 noves bicicletes elèctriques.

L'AMB va presentar als 36 alcaldes i regidors de mobilitat dels municipis metropolitans un nou paquet de mesures i accions per seguir impulsant i promocionant l'ús de la bicicleta entre els ciutadans de la metròpolis. "El trànsit, en ocasions, és el responsable de fins al 80% de la contaminació atmosfèrica les ciutats. Ara presentem tot un seguit d'accions amb l'objectiu de rebaixar en un 50% el nivell de contaminació atmosfèrica l'any 2020, i la bicicleta és un més dels eixos per aconseguir-ho", va explicar, durant la presentació de la jornada, el vicepresident de Mobilitat i Transport, Antonio Poveda.

Un 1,5% de desplaçaments

Actualment, l'ús de la bicicleta a la metròpolis continua sent baix, tot i que ha anat augmentant notablement els darrers anys. Al voltant de l'1,5% de tots els desplaçaments que es realitzen diàriament a l'àrea metropolitana es fan amb bicicleta. "Volem assolir el compromís de doblar aquesta xifra el 2019 i arribar, com a mínim, al 3-4%", va assenyalar Antonio Poveda.

Mesures

Entre les noves mesures, l'AMB aprovarà el proper dimarts una partida de dos milions d'euros per donar suport als ajuntaments per construir i desenvolupar nous carrils bici durant els anys 2016 i 2017 als diferents municipis metropolitans. A banda, l'AMB elaborarà, a petició de cada consistori i amb els equips tècnics d'Espai Públic i Obres de l'organisme metropolità, el projecte de cada intervenció, fet que estalviarà costos als consistoris.

Cada municipi podrà presentar un màxim de dues sol·licituds per ser subvencionades. L'AMB finançarà fins al 50% de l'import, amb un màxim de 200.000 euros per municipi. L'organisme metropolità espera construir, al llarg dels quatre anys vinents, 100 quilòmetres de carril bici als 35 municipis metropolitans, a banda dels 200 quilòmetres que ja té previst realitzar Barcelona. Aquests 300 quilòmetres nous, que ajudaran a cosir i fer més contínua la xarxa, se sumaran als actuals 1.500 kilòmetres de vies ciclables de què ja disposa actualment la metròpolis.

Subvenció

L’ens metropolità també va presentar la nova campanya de subvencions de 250 € per a l'adquisició de 1.000 noves bicicletes elèctriques per als ciutadans metropolitans. Aquesta, que esdevé la tercera convocatòria, rebrà el tret de sortida el proper mes de febrer.

L'AMB també està tramitant una nova cessió de 140 bicicletes elèctriques per a l'ús dels serveis municipals dels ajuntaments. Els lliuraments es realitzaran al llarg d'aquesta primavera. 

Redacció / Fotos: Ajuntament de Sant Joan Despí

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix